Piksijev osmeh ima razlog: Hvala navijačima, mogu srećno kući! Ekipa je delovala onako kako ja želim da je vidim!

09.06.2022

21:07

0

Autor: 24sedam

Selektor Orlova zadovoljan izdanjem i pobedom u Švedskoj

Piksijev osmeh ima razlog: Hvala navijačima, mogu srećno kući! Ekipa je delovala onako kako ja želim da je vidim!
piksi - Copyright MN Press

Neuspešna premijera u novoj sezoni Lige nacija protiv Norveške u Beogradu ostala je samo ružna uspomena. Na trijumf protiv Slovenije (4:1), izabranici Dragana Stojkovića Piksija „nakalemili“ su pobedu u Švedskoj, koju je golom u nadoknadi prvog poluvremena doneo Luka Jović.

Dovoljno da selektor „orlova“ većim delom meča ima vidljiv osmeh na licu.

- Nema razloga da bude drugačije. Težimo ka tome da uživamo u fudbalu, da igramo fudbal koji pleni, koji će se dopasti ljudima. Možda sam zbog toga bio sa osmehom tokom čitave utakmice. Sve je dobro počelo, završilo, postigli smo ono što smo želeli – rekao je za TV „Arena sport“ posle meča Piksi.

Zahvalio se srpski strateg navijačima na velikoj podršci.

- Zahvaljujem se svim ljudima koji su večeras došli. Iza gola je pogotovo bilo, preko 1000 ljudi sigurno. Oni su se najviše čuli na stadionu, to puno znači igračima i mislim da ih nismo razočarali. Naprotiv, mislim da smo im doneli radost pobedom i mogu da odu srećni kući.

U završnici meča Piksi je morao da kombinuje tim sa kapitenom Dušanom Tadićem kao najisturenijim igračem.

- Nije mu smetalo. Kada nemate šta, puno igrača se žalilo na umor, na povrede. Povukli smo neke poteze da privedemo utakmicu kraju. Sve u svemu, dobra igra i mislim da je zaslužena pobeda – kazao je selektor, dodavši da poseban razlog za zadovoljstvo predstavlja činjenica da je ostvarena pobeda bez primljenog gola.

- Mnogo važno je za jedan tim, odbranu pogotovo, da ne primi gol. U psihološkom smislu. Odbrana je delovala veoma organizovano, potpomognuta s veznim redom, igračima koji su se puno trošili, pomagali. Ekipa je delovala onako kako ja želim da je vidim – rekao je Dragan Stojković Piksi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike