Raduj se, Srbijo! Orlovi, ali i Orlići ove godine lete baš visoko!

08.06.2022

05:30

0

Prosek je u velikoj meri pokvarila mlada selekcija

Raduj se, Srbijo! Orlovi, ali i Orlići ove godine lete baš visoko!
Fudbalski savez Srbije - Copyright MN Press/FSS Promo

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo. Naša selekcija do 19 godina, pobedila je Norvešku, ali i (mora se priznati) imala sreće da se plasira na završni turnir u Slovačkoj. Pošto su "Orlići" Aleksandra Jovića imali isti broj bodova i istu gol razliku, "vizu je obezbedio" manji broj žutih kartona.

Ali, bilo kako bilo, jer i sreću treba zaslužiti, naša selekcija će se uskoro boriti za naslov najbolje na "starom kontinentu".

I sve to povlači sa sobom priču o uspehu naših reprezentativnih selekcija u poslednje vreme.

Promo/FSS
 

Krenimo, od A selekcije koju sa uspehom predvodi Dragan Stojković Piksi. Naš nacionalni tim trenutno ima obaveze u Ligi nacija, ali je glavni cilj ipak ostvaren u Portugalu. Tada je Srbija obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru koje će biti organizovano krajem godine. Do tada, igraće se utakmice u B Ligi nacija, sa Švedskom, Norveškom i Slovenijom.

Podsetimo, na Mundijalu bićemo u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, pa ćemo videti koliko možemo.

Uz pomenute selekcije, veoma dobar utisak ostvarili su i kadeti. Nedavno su izabranici selektora Radovana Krivokapića igrali na Evropskom prvenstvu u Izraelu došli do polufinala, ali na kraju posle penal serije eliminisani od Holandije.

Inače, ovo je najbolji rezultat jedne naše kadetske reprezentacije u poslednjih 30 godina.

I kao što je rečeno, omladinci sada imaju šansu da se dokazuju sa evropskim rivalima, ali takođe imaju priliku i za planetarni šampionat. Ukoliko budu među prvih pet zagarantovano je učešće na Svetskom prvenstvu u Indoneziji.

I dok su pomenute selekcije izborile plasman na najveća takmičenja, potpuno je podbacila mlada selekcija. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, "Orlići“ koje sada vodi Goran Stevanović bili su tek treći, daleko iza Francuske i Ukrajine koje imaju šansu za plasman na šampionat.

U poslednjem okršaju, nisu uspeli da pobede Farska Ostrva, što je opet ostavilo gorak ukus na kraju veoma loših kvalifikacija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike