Bravo Orlovi! Jović ponovo proradio! Srbija vezala drugu pobedu i to na teškom gostovanju (FOTO, VIDEO)

09.06.2022

20:37

0

U nedelju, protiv Slovenaca za nove bodove u Ligi nacija

Bravo Orlovi! Jović ponovo proradio! Srbija vezala drugu pobedu i to na teškom gostovanju (FOTO, VIDEO)
Luka Jović - Copyright MN Press

Posle dve utakmice u Beogradu, poraza od Norveške i pobede nad Slovenijom, fudbalska reprezentacija Srbije upisala je novi trijumf u B Ligi nacija. Večeras naš nacionalni tim, predvođen selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem pobedio je u Švedskoj, a jedini gol dao je Luka Jović u nadoknadi u prvom poluvremenu.

Posle večerašnjeg duela sledi i gostovanje u Sloveniji, u nedelju, čime će biti završen ovaj mini ciklus u okviru UEFA takmičenja.

Inače, večeras su Norveška i Slovenija odigrale bez bodova. Tako da je sada Norveška prva sa sedam bodova, dok je naš nacionalni tim sa šest bodova. Sledi Švedska sa tri, dok je Slovenija sa jednim bodom.

Ponovo je selektor Stojković kombinovao sa timom, pošto nije mogao da računa na suspendovanog Aleksandra Mitrovića (biće na raspolaganju za Sloveniju), pa je logično bilo da starter bude Jović. Ispostavilo se da je to bio pravi potez, pošto je napadač Reala odlično reagovao u samoj završnici prvog dela igre u Solni. Mada velike zasluge idu na račun Strahinje Pavlovića koji je spustio loptu, posle kornera kapitena Dušana Tadića.

Večerašnji meč može da raduje pošto je Srbija u većem delu utakmice bila dominantna. Imala je brojne prilike, ali je samo viđen jedan gol. Takođe, nije naša odbrana nijednom nije kapitulirala, što takođe može da raduje Stojkovića, pošto je u prethodna dva meča primila po gol.

Mada treba reći, da su u prvom poluvremenu Šveđani do gola mogli da dođu posle lošeg povratnog pasa Pavlovića, a zatim i klizanja. Ipak, Dmitrović nije opasnije ugrožen. Takođe treba reći, da je Srbija propustila šansu da ranije osigura pobedu, pa do kraja nije bilo baš svejedno, jer je u samoj završnici domaćin krenuo na sve ili ništa.

I statistika je bila na strani naših Orlova. Imali smo posed lopte 54 prema 46, kao i četiri šuta u okvir gola prema jednom. Šveđani su na primer bili uspešniji u šutevima van okvira gola, sedam prema tri.

Naravno, sve je ovo (između ostalog) bila dobra uvertira, kao i priprema za Mundijal koji će u Kataru biti organizovan krajem godine. Podsetimo, naši "Orlovi" su u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2024 (@euro2024)

Večerašnja dešavanja sa severa Evrope mogli ste UŽIVO da pratite na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice! Velika pobeda za Srbiju.

MN Press
 

89. minut - Forsberg snažno, ali preko gola. Zbog ranijeg faula, Račić je dobio žuti.

86. minut - Ušao je Đokereš, a izašao Elanga.

85. minut - Radonjić snažno sa ivice kaznenog, ali u naručje Olsena.

83. minut - Novi korner za Srbiju. Izvodi ga Tadić, ali se odbranio domaćin na kratko. U nastavku, Veljković je bio u ofsajdu, ali je došao do lopte pre Mitrovića koji se i ljutio zbog toga.

81. minut - Radonjić je prošao po desnoj strani, poslao dijagonalu do Kostića, ali je šut iskosa završio u rukama golmana "tri krune".

78. minut - Kod nas izašao Jović, a ušao Lukić. Ušao je i Stefan Mitrović umesto Pavlovića koji se i žalio na povredu.

77. minut - Kod Šveđana je ušao Forsberg, kao i Gudmundson.

76. minut - Pavlović je ispao, ali je Svanbeg šutirao preko gola.

72. minut - Tadić je proigrao Jovića na desetak metara, ali je lopta otišla preko gola, visoko. Ponovo šteta.

69. minut - Ušao je Račić, umesto Đuričića.

65. minut - Reklamirali su penal Šveđani posle padanja Elange koji je bio u kaznenom Srbije. Sudija iz Belgije nije ni razmtarao mogućnost da dosudi najstrožu kaznu.

64. minut - Ušli su Radonjić i Kostić. Izašli su Terzić i Lazović. Ovo su bile prve izmene koje je Piksi Stojković napravio.

60. minut - Sada ga je dobio, zbog starta nad Kuasonom. Opasna situacija na 18 metara od gola. Svanberg prvo u živi zid, a onda posle i visoko preko prečke.

59. minut - Pavlović ipak nije dobio žuti karton, iako su to Šveđani tražili zbog faula na sredini terena.

58. minut - Centrirao je Lazović sa desne strane, ali je Olsen lako uhvatio.

57. minut - Elanga je centrirao, ali opet lagan plen za Dmitrovića.

52. minut - Olsen je odbranio šut Đuričića sa desne strane.

51. minut - Elanga je osujetio Terzića u prodoru sa leve strane. Usledio je korner koji je izveo Lazović. Posle loše i smušene reakcija ipak se domaći odbranio. U nastavku akcije, Lazović je imao priliku sa desne strane, ali je ometen,

48. minut - Nije uspela nova akcija Orlova u kaznenom Šveđana.

Promena nije bilo na poluvremenu!

Kraj prvog poluvremena! Nadoknada je trajala tri minuta.

MN Press
 

45+3. minut - GOOOOL! Jović za 1:0.

Posle Tadićevog iz kornera i dodavanja glavom Pavlovića, pogodio je Jović. Usledila je kraća pauza, pošto je sporna bila pozicija Pavlovića, ali je na kraju gol priznat. Podsetimo, Jović je dao gol i pre nekoliko dana Slovencima.

45. minut - Sada smo mi imali sreće. Klason sa nekoliko metara, pored gola. Loša reakcija naše odbrane, posle prodora sa leve strane.

43. minut - Olson je dobio žuti karton, zbog faula na ivici kaznenog. U nastaku, zamalo je zakasnio Milenković. Sreća za domaćina. I to velika.

41. minut - Prinudna izmena kod domaćina. Izašao je povređeni Nilson, a ušao Kurtulus.

36. minut - Sada je i Đuričić dobio žuti zbog uklizavanja na sredini terena.

34. minut - Jović je glavom spustio, ali opasna igra SMS-a.

33. minut - Tadić do Sergeja, lopta je stigla do Jovića, ali je on izblokiran. Ubrzo je zbog starta nad Gudeljom, Svanberg dobio žuti karton.

MN Press
 

31. minut - Posle slobodnog udarca, izblokiran domaćin, kontra Đuričića, ali je u poslednjem trenutku sustignut. Usledio je i korner, ali ni tada nije bilo opasnosti.

28. minut - Gudelj je zakačio Kuasona i dobio žuti karton, na 30-ak metara od gola Dmitrovića.

26. minut - Elanga je centrirao sa desne strane, ali je Dmitrović bez većih problema uhbatio loptu.

MN Press
 

24. minut - Lopta je išla ka Terziću, ali nije uspeo da je primi po levoj strani. Šteta.

22. minut - Ponovo je lopta sklonjena ispred Jovića, posle centaršuta sa desne strane.

19. minut - Okliznuo se Milenković, ali je na našu sreću Klason traljavo zahvatio loptu. Otišla je pored gola našeg tima. Da je bolje zahvatio, pitanje je da li bi Dmitrović išta mogao da učini.

15. minut - Nisu se razumeli Lazović i Milenković u samoj završnici napada. Lopta je za domaćina.

8. minut - Posle duže akcije, u kojoj su učestvovali Tadić i Terzić, sa desne strane pokušao Lazović. Ali nije prošao pas. Odmah zatim, Jović nije uspeo da dođe do lopte. Ispred napadača Reala intervenisao je protivnički igrač. Sve se dešavalo na nekoliko metara od gola Olsena.

4. minut - Ušao je Lazović u kazneni Šveđana, ali je osujećen taj pokušaj. Domaćin se odbranio, a zatim i izneo loptu.

2. minut - Vratio je Pavlović veoma loše, posle lošeg pasa Veljkovića, ali se ipak snašao Dmitrović. Loptu nije smeo da hvata, ali je prosledio u korner. Dosta sreće za naš nacionalni tim.

Počela je utakmica.

Intonirane su himne dve države, prvo "Bože pravde".

ŠVEDSKA - SRBIJA 0:1 (0:1)

Strelci: Jović 45+3.

Stadion: "Frends arena" (Solna)

Sudija: Lorens Viser (Belgija)

Žuti kartoni: Svanberg, Olson - Gudelj, Đuričić, Pavlović, Račić

ŠVEDSKA: Olsen, Anderson, Nilson (od 41. Kurtulus), Ekdal, Avgustinson, Kažust, Olson (od 77. Forsberg), Svanberg, Elanga (od 86. Đokereš), Kuason, Klason (od 77. Gudmundson). 

SRBIJA: Dmitrović, Milenković, Veljković, Pavlović (od 78. S. Mitrović), Lazović (od 64. Kostić), Gudelj, Milinković-Savić, Terzić (od 64. Radonjić), Tadić, Đuričić (od 69. Račić), Jović (od 78. Lukić).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

Naši igrači su istrčali na teren, uskoro će početi i utakmica.

Možete i da pogledate kako izgleda novo "upoznavanje" naših fudbalera sa terenom.

Očekivano je bilo da u napadu bude Jović, pošto je Mitrović morao da pauzira zbog kartona. Ranije je sa spiska "otpao" Vlahović, zbog želje da se sanira postojeća povreda.

A ovako izgleda startna postava domaćina: Olsen, Anderson, Nilson, Ekdal, Avgustinson, Kajuste, Olson, Svanberg, Elanga, Kuason i Klason.

Srbija će igrati u sledećem sastavu: Dmitrović, Milenković, Veljković, Pavlović, Lazović, Gudelj, Milinković-Savić, Terzić, Tadić, Đuričić i Jović.

Uoči meča koji je na programu od 20.45 poznati su i starteri.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike