Kejn preskočio legendu Engleske i sprečio novi poraz, Mađari nisu napravili novo iznenađenje (VIDEO)

07.06.2022

20:56

0

U narednim danima nas očekuju nove utakmice Lige nacija

Kejn preskočio legendu Engleske i sprečio novi poraz, Mađari nisu napravili novo iznenađenje (VIDEO)
Hari Kejn - Copyright Tanjug/AP Photo/Markus Ulmer

Nastavljeno je takmičenje u A Ligi nacija. U utakmicama grupe 3, Italija je ugostila Mađarsku, a Nemačka Englesku. U Ćezeni je bilo 2:1, a u Minhenu 1:1.

"Azuri" Roberta Manćinija su uspeli da pobede, pošto su vezali dva meča bez trijumfa. Prvo su izgubili od Argentine u Finalisimi, a onda sa Nemcima odigrali 1:1. Poveli su Italijani pogotkom Nikola Barele u 30. minutu, da bi na 2:0 u poslednjem minutu poluvremena povećao Lorenco Pelegrini.

Konačan rezultat postavio je Đanluka Manćini, u 61. minutu, ali to je bio autogol.

U jednom od najvećih svetskih klasika, kao što je rečeno nije bilo pobednika. Nemci su na stadionu Bajerna dočekali arhirivala, ali nisu uspeli da pobede. Već u 13. minutu selektor gostiju Garet Sautgejt je morao da menja. Umesto povređenog Kalvina Filipsa ušao je Džad Belingem.

Samo deset minuta kasnije, Jonasu Hofmanu je poništen gol zbog ofsajda, ali je ipak sve "nadoknađeno" u 50. Tada je doveo "Elf" u prednost.

I kada se činilo da će Englezi ponovo izgubiti (protiv Mađara bilo 0:1), Hari Kejn je pogodio sa bele tačke, u 88. minutu. Ovo mu je bio 50. gol za selekciju "tri lava", i sada je na večnoj listi strelaca ispred njega samo Vejn Runi. Iza je ostao legendarni Bobi Čarlton.

Za 11. i 14. jun zakazane su nove utakmice Lige Nacija, u okviru koje (B Liga) igrati i selekcija Srbije. Podsetimo, u četvrtak će "Orlovi" Dragana Stojkovića Piksija igrati u Švedskoj, a tri dana kasnije u Sloveniji.

U mečevima B Lige nacija, Finska je bila bolja od Crne Gore sa 2:0, Bosna i Hercegovina od Rumunije (1:0), a u C Ligi nacija Turska je kao gost deklasirala Litvaniju, sa čak 6:0. Pobedio je i Luksemburg kao gost na Farskim Ostrvima. Rezultat je bio 1.0.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike