Piksi im je ukazao poverenje, a oni sada najavljuju pobede! U Švedsku i Sloveniju na tri boda! (VIDEO)

06.06.2022

05:33

0

Posle poraza od Norveške i pobede nad Slovenijom slede dva gostovanja u okviru Lige nacija

Piksi im je ukazao poverenje, a oni sada najavljuju pobede! U Švedsku i Sloveniju na tri boda! (VIDEO)
0MMM5805 - Copyright MN Press

Erhan Mašović je bio starter, kao i debitant u utakmici UEFA Lige nacija, protiv Slovenije. I selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ga nije izvodio iz igre. Sve vreme je na terenu bio 23-godišnji defanzivac Bohuma.

- Sjajna pobeda. Moj debi, presrećan sam što sam konačno debitovao. Dugo sam čekao da debitujem za svoju zemlju. Stvarno jedna odlična pobeda, odlična igra pre svega i zaslužen trijumf. Neopisiv je osećaj. Svako od detinjstva mašta da igra za svoju zemlju. Stvarno sam bio presrećan, uživao sam u svakom trenutku na terenu - kazao je Mašović koji je imao posla na poziciji štopera, a u poslednjoj liniji bio je uz Stefana Mitrovića i Nikolu Milenkovića.

Ali kako je priznao, imao je podršku iskusnijih kolega.

- Stalno su me bodrili i ohrabrivali, to zaista mnogo znači. Kada neki iskusni igrači priđu i kažu ti neke reči podrške, bilo šta. Dosta su me podizali i pre, ali i tokom samog meča, tako da je bila sjajna atmosfera - dodao je Mašović.

Srbija je povela golom Aleksandra Mitrovića, ali su Slovenci posle samo nekoliko minuta izjednačili. Ipak, usledili su golovi Sergeja Milinković-Savića, Luke Jovića i Nemanje Radonjića.

- Desio se taj trenutak posle našeg vođstva, u trenutku kao da smo zaspali. Brzo su nas kaznili, ali posle toga mislim da nisu imali nijedan šut na gol. Mislim da smo sjajno odradili posao pozadi.

24sedam
 

U četvrtak će naši "Orlovi" gostovati u Švedskoj, a onda u nedelju u Sloveniji. Podsetimo, pre toga je Norveška slavila sa 1:0.

- Kao i uvek idemo na gol više, na pobedu. Videćemo, čeka na teško gostovanje tamo, ali mislim da smo bolja ekipa i da ćemo dobiti taj meč - zaključio je Mašović i zahvalio se navijačima na podršci kojih je bilo oko deset hiljada.

Za razliku od Mašovića, Ivan Ilić je igrao samo u prvih 45 minuta.

- Prva pobeda je uvek važna i nadam se da ćemo da nastavimo u istom ritmu. Nadam se i da ćemo i naredne utakmice da otvorimo golom. I da završimo pobedom, Trudimo se da igramo lepo, da damo sve od sebe. Da publici pružimo nešto za videti - kazao je 21-godišnji vezista Verone koji je donedavno bio i deo mlade reprezentacije.

- To mnogo znači i dečački je san svakoga da zaigra za reprezentaciju. Izvanredan osećaj. Bitno je i da je publika bila tu, nebitno u kom broju. Imali su čemu i da se raduju. U naredna dva gostovanja idemo da odigramo kako znamo i da pobedimo u obe utakmice.

24sedam
 

Mada je teško igrati u ovako zgusnutom rasporedu posle ovako naporne sezone. Ali se trudimo da se oporavimo što bolje i odigramo kako treba - zaključio je Ilić.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike