Jović konačno proradio! Da se zna da nismo u krizi! (VIDEO)

06.06.2022

05:13

0

Napadača Reala je pohvalio i selektor

Jović konačno proradio! Da se zna da nismo u krizi! (VIDEO)
luka - Copyright 24sedam

Fudbalska reprezentacija Srbije dala je četiri gola Slovencima u utakmici Lige nacija (4:1), a strelac trećeg, u 85. minutu bio je Luka Jović. Pre toga, strelci su bili Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, a posle i Nemanja Radonjić.

U četvrtak, Norvežani su na stadionu "Rajko Mitić" slavili sa 1:0, a naše "Orlove" očekuju još dva gostovanja u narednih nekoliko dana. U Švedskoj, pa i u Sloveniji.

- Veoma teška utakmica, veoma teško vreme za igru. Zasluženo smo pobedili, postigli golove u završnici. Tada smo i zatvorili utakmicu, a mogli smo to i ranije da uradimo. Najbitnija je pobeda i da se vraćamo u borbu za prvo mesto. Nadamo se i pozitivnom rezultatu u sledeće dve utakmice u ovom ciklusu - kazao je napadač Real Madrida, prvaka Španije i Evrope, kome je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi dao šansu na početku drugog poluvremena.

Pobeda prilično ubedljiva. Očekivana ili ne?

- I jesam i nisam očekivao. Znali smo da smo bolji, ali u današnjem fudbalu nikoga ne možete da pobedite lako. Moglo je i da bude kao protiv Norveške, kada smo bili mnogo bolji rival. Nismo uspeli tada da krunišemo bolju igru. U svakoj utakmici dajemo 100 odsto, nekada uspemo, a nekada ne. Ali je naša želja uvek tu - rekao je nekadašnji špic Crvene zvezde i Ajntrahta i složio se sa konstatacijiom da je poraz protiv Norveške bio motiv više.

- To je bio drugi u nizu i želeli smo da pokažemo da nismo u krizi, i da su Norvežani iz jednog šuta postigli gol. Mnogo nam znači pobeda.

Raspored je veoma zgusnut, ali je dobro što putujemo u Švedsku gde će biti sigurno prijatnije za igranje. Pokušaćemo da uzmemo tri boda i idemo na pobedu kao i u svakoj utakmici - zaključio je Jović koga je Stojković pohvalio na konferenciji.

Tačnije naglasio je koliko su njemu i Nemanji Radonjiću golovi značili za povratak samopouzdanja

- Ne pamtim kada su on i Jović dali gol za reprezentaciju. Nije važno ko da gol, ali mi je drago da oni na planu samopouzdanja idu tim putem. Ja verujem u njih i oni to vraćaju, verujem da mogu da budu ovakvi. Sam pristup igri, borbenost i požrtvovanost, to mi je bitno da vidim, golovi nisu toliko bitni - naglasio je Stojković.

Podsetimo, duel u Švedskoj je u četvrtak, a u Sloveniji u nedelju. I time će biti zatvoren ovaj mini ciklus.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike