Piksijeva Srbija uradila što niko nikad nije! Dugo će Oblak i Slovenci pamtiti junsku beogradsku noć (VIDEO)

06.06.2022

04:55

0

Važi za jednog od najboljih golmana sveta, a ovo je doživeo prvi put u karijeri

Piksijeva Srbija uradila što niko nikad nije! Dugo će Oblak i Slovenci pamtiti junsku beogradsku noć (VIDEO)
SERBIA_vs_SLOVENIA_065 - Copyright MN Press

Srbija je obradovala svoje navijače, ali i selektora igrom i pobedom protiv Slovenije. A kako i ne bi, pobeda od 4:1 je više nego ubedljiva, plus je ostvarena sa nekoliko debitanata.

Ali, ova pobeda ima i istorijski prizvuk: Ovo je prvi put da je Jan Oblak primio četiri gola na utakmici reprezentacije! Osim toga, ovo mu je od 2014. i prelaska u Atletiko tek treći put da je primio četiri pogotka!

Oblak je jedan od najboljih golmana sveta (mnogi će reći i najbolji, ali da se ne upuštamo sad u tu raspravu), ali je u nedelju bio nemoćan protiv Orlova.

Za reprezentaciju Slovenije debitovao je 2012. godine, a prvi golman je postao 2015. je postao prvi izbor sa samo 22 godine, nakon povlačenja Samira Handanovića. Za sve to vreme, Slovenija nijednom nije primila četiri gola!

Primila je po tri u nekoliko navrata, ali ne i četiri, tako da će Oblak i Slovenci upamtiti Srbiju. Poslednji put su četiri gola primili od Bosne i Hercegovine 2009. godine.

Što se tiče Atletika, Oblak je u dva navrata morao da četiri puta vadi loptu iz mreže. Oba puta u Ligi šampiona, oba puta od nemačkih timova – Borusije Dortmund 2018. i Bajerna 2020. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike