Bilo je mnogo opasno! Član Zvezdine barijevske zlatne generacije prisetio se puta ka evropskom tronu

29.05.2022

12:32

0

Autor: 24sedam

Posle penal serije, na današnji dan 1991. godine pobeđen Olimpik u finalu KEŠ-a

Bilo je mnogo opasno! Član Zvezdine barijevske zlatne generacije prisetio se puta ka evropskom tronu
19910601tmPehar20 - Copyright MN Press

Miodrag Belodedić je bio deo generacije Crvene zvezde koja je u Bariju osvojila trofej u Kupu evropskih šampiona. U tandemu sa Ilijom Najdoskim, na poziciji libera protiv sebe imao je velike napadače tog vremena.

- Uvek sam se trudio da igram svoju igru, ali sam morao da budem oprezan, baš zbog te pozicije. Nisam smeo da uklizavam, jer sam igrao preblizu šesanesterca i svaki prekršaj je prekid i prilika za protivnika. Bilo je mnogo opasno, tako da sam morao da čekam, blokiram, razmišljam... - počeo je Belodedić prisećanje uz osvrt na put do finala sa Olimpikom.

- Teško je objasniti taj put. Ta čudna utakmica protiv Grashopera, posle Dinamo, Bajern. Neobjašnjiva greška golmana i odbrane. U finalu nismo uspeli da se ofanzivno nametnemo, ali smo igrali našu igru.

Na nama u odbrani je bilo da distribuiramo loptu Jugoviću, a onda dalje on da je deli, dok mi praktično nismo ni gledali šta će da urade napadači, već smo se vraćali nazad. U slučaju da se izgubi lopta, da je ponovo osvojimo i krenemo u novi napad.

Siguran je bio sa bele tačke u čuvenoj penal seriji koja je završena rezultatom 5:3.

- Nisam toliko često šutirao penale, pogotovo u Rumuniji. U Srbiji već i jesam, ali tad je bilo da ukoliko je nerešen rezultat u prvenstvu, šutiraju se penali, tako da mi je i to pomoglo. Na kraju, svi smo pogodili sa bele tačke...

MN Press
 

Za kraj razgovora, Belodedić koji je evropsku titulu osvojio i sa Steauom osvrnuo se i na navijače.

- Stalno sam slušao severnu tribinu i Delije. Ljupko (trener Petrović) je nekad znao da nam kaže: "Stanite i čujte ovo", a mi se okrenemo ka tribini, dok srce hoće da iskoči. Zvezda je za mene zaista bila i ostala pozitivna emocija.

Kao i na učinak Zvezde u sezonama za nama.

- Srećan sam kad vidim da Zvezdi dobro ide, pogotovo u Evropi. Zvezda treba tu da bude stalno, tu joj je mesto. Danas je fudbal drugačiji, praktično kad se uđe u grupnu fazu, to je u rangu barijevskog uspeha - zaključio je Belodedić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike