U Zvezdu stiže igrač iz Premijer lige?! Afrikanac je i reprezentativac

27.05.2022

11:35

0

Autor: 24sedam

Vrednost je oko milion dolara, a ugovor mu ističe u junu sledeće godine

U Zvezdu stiže igrač iz Premijer lige?! Afrikanac je i reprezentativac
KUP-11 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde počeće pripreme za narednu sezonu za nešto više od dve nedelje, a posle odbrane duple krune, u Ljutice Bogdana već razmišljaju o pojačanjima. Moguće je da u ekipu Dejana Stankovića dođe i 22-godišnji Kings Kangva.

Prema saznanjima Mozzart Sporta Zvezda je vrlo blizu da realizuje transfer veziste Arsenala iz Tule i reprezentativca Zambije. Reč je o igraču koji je ispao iz Premijer lige Rusije sa timom iz Tule, ali je imao odličnu sezonu iza sebe. Samim tim, skrenuo je pažnju na sebe, a o Kangvi je pohvalno pričao i trener Arsenala, a nekada Zvezde Miodrag Božović.

Najbolje se snalazi na poziciji "osmice", što znači da bi mogao da igra u tandemu sa Kangom, ali i Sekuom Sanogom. Dakle, moguć je i tandem Kanga - Kangva. Ove sezone je odigrao 19 utakmica u Premijer ligi Rusije, postigao je četiri, a namestio pet golova. Sa Arsenalom ima ugovor do 2023. godine, što znači da će Crvena zvezda morati da plati određeno obeštećenje.

Trenutna procenjena vrednost (prema Transfermarktu) je oko milion evra, a pre Arsenala je igrao za Bildkon i Hepi Hart.

Inače, Kangva trenutno ima obaveze u nacionalnom timu, u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija 2023. Igraće protiv Obale Slonovače.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike