UEFA veruje Jovanoviću! Najbolji srpski sudija u finalu Lige Evrope!

12.05.2022

08:09

0

Autor: 24sedam

Škotski tim je eliminisao Crvenu zvezdu

UEFA veruje Jovanoviću! Najbolji srpski sudija u finalu Lige Evrope!
Jovanović i Ćavi - Copyright Profimedia

Finale Lige Evrope biće odigrano 18. maja na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" u Sevilji, a za trofej će se boriti Ajntraht i Rendžers. Određen je i sudijski tim, koji će predvoditi Slovenci.

UEFA je potvrdila da će glavni arbitar biti Slavko Vinčić, pomagaće mu Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič, a u finalu će biti i predstavnika Srbije. Podsetimo, reprezentativac Srbije Filip Kostić je član tima iz Frankfurta, a za četvrtog sudiju je određen Srđan Jovanović kome u poslednje vreme UEFA često ukazuje poverenje u važnim mečevima.

Nedavno je sudio u revanšu polufinala Lige konferencija, Romi i Lesteru.

Glavni za VAR biće Holanđanin Paulus van Bokel, a pomagaće mu Jure Praprotnik iz Slovenije, kao i Španci Alehandro Ernandez i Roberto Dijaz Perez del Palomar.

Početak meča zakazan je za 21 čas.

Kada je reč o ostalim UEFA takmičenjima, finale Lige konferencija je zakazano za 25. maj u Tirani, a snage će odmeriti Roma i Fejenord. Ko će biti prvak Evrope, odnosno osvajač Lige šampiona znaćemo 28. maja kada će se na stadionu "Francuska" u Sen Deniju boriti Liverpul i Real Madrid.

Podsetimo, Crvena zvezda i Partizan su eliminisani iz Lige Evrope, odnosno Lige konferencija, i to od finalista. Crveno-beli od Rendžersa, a crno-beli od Fejenorda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike