Prokletstvo Mađara Bele Gutmana gazi Benfiku već šest decenija, a koliko će trajati kletve afričkih šamana bačene na Gvardiolu

05.05.2022

09:38

0

Autor: 24sedam

Rus Dimitrij Seljuk rekao da su se afrički vračevi urotili protiv Katalonca i da zato nikad neće osvojiti Ligu šampiona

Prokletstvo Mađara Bele Gutmana gazi Benfiku već šest decenija, a koliko će trajati kletve afričkih šamana bačene na Gvardiolu
jaja ture i pep gvardiola - Copyright Profimedia

Pep Gvardiola više neće osvojiti Ligu šampiona zbog "afričke kletve" - jednom je takvu tvrdnju izrekao agent Jaje Turea, Rus Dimitrij Seljuk, a ona je i danas zadržala aktuelnost i citira se širom sveta posle istorijskog preokreta Real Madrida u sudaru sa Mančester sitijem.

Još nije dovoljno stručno objašnjeno šta se desilo na terenu od 89. do 91. minuta meča na Santjago Bernabeu, ali ostaće zapamćeno da je Griliš dva puta izlazio pred Kurtou da potvrdi trijumf od 0:2, a da je na drugoj strani rezervista Rodrigo za minut postigao dva gola i odveo meč u produžetak.

U nastavku se Benzema sa penala postarao da Gvardiola ostane na tituli od pre 11 godina koju mu je u Barseloni doneo Leo Mesi. Od tada je pokušavao da trijumfuje kao trener Bajerna, pa Mančester sitija, ali se nakon svakog propalog pokušaja da opet dođe na evropski tron izvlačila  izjava Seljuka iz 2018. godine.

 

 

- Gvardiola je okrenuo celu Afriku protiv sebe, mnogi afrički navijači su se okrenuli protiv Mančester sitija. I siguran sam da mnogi afrički šamani u budućnosti neće dozvoliti Gvardioli da osvoji Ligu šampiona. Ovo će za Gvardiolu biti afričko prokletstvo. Život će pokazati da li sam u pravu ili ne. To što je Gvardiola prekinuo Jajinu karijeru u Mančester Sitiju nije greška, već zločin - rekao je tada Seljuk.

Ture je proveo osam sezona u Mančester sitiju. U poslednjoj godini odigrao je svega 228 minuta, iako je Seljuk mislio da njegov tada 34-godišnji klijent zaslužuje više od onoga što mu je Gvardiola namenio. Međutim, dok je Seljuk prizivao pomoć šamana iz Afrike, Ture je imao svoje viđenje odnosa sa Kataloncem, koji mu je 2010. godine prekinuo karijeru u Barseloni:

- Bio je okrutan prema meni. Stvarno mislite da bi bio takav prema Inijesti? To dolazi do toga da se ja zapitam da li je to možda zbog boje kože. Nisam prvi, isto su se pitali i drugi fudbaleri Barse.

Gvardiola je 2011. godine osvojio svoju drugu Ligu šampiona pobedom na Vembliju protiv Mančester junajteda. U sledećoj sezoni 2012. godine zaustavljen je sa Barsom u polufinalu od Čelsija, da bi sa Bajernom 2014. pao na istoj stepenici zbog poraza od Real Madrida. Naredna godina 2015. nije bila ništa bolja. Ponovo se surova dominacija Bavaraca prekida u polufinalu, a kobna je bila Barselona. Boravak u Bajernu zaključuje porazom od Atletiko Madrida 2016. godine opet u polufinalu Lige šampiona.

Na klupi Sitija 2017. godine Katalonac doživljava neuspeh u osmini finala protiv Monaka, pa 2018. pada od Liverpula u četvrtfinalu, kao i 2019. od Totenhema. U korona godini 2020, u jednom meču gubi od Liona već na startu takmičenja u Lisabonu, a prošle godine doživljava neuspeh u finalu protiv Čelsija. 

Šamanske kletve ili nešto jače, ali Gvardioli se baš ne da u Ligi šampiona kao Benfiki koju je prokleo mađarski trener Bela Gutman.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike