Svi su već videli englesko finale, a onda se Real povampirio! Rodrigo ispisao istoriju za 60 sekundi

04.05.2022

20:38

0

Autor: 24sedam

"Nevernicima imam da poručim samo jedno: Nikad ne potcenjuj srce šampiona" - Rudi Tomljanović

Svi su već videli englesko finale, a onda se Real povampirio! Rodrigo ispisao istoriju za 60 sekundi
siti - Copyright Tanjug/AP

Siti je vodio sa 1:0 golom Rijada Mareza u 73. minutu, sve je delovalo da će uz 3:2 iz Mančestera biti dovoljno da večeras u Madridu, posle Liverpula u Viljarealu, još jedan engleski tim biti promovisan u finalistu Lige šampiona. Ali onda je nastao haos na Bernabeu iz kojeg je Real čudesnim preokretom došao do 3:1 protiv Mančester sitija i plasmana u finale Lige šampiona.

Nije bio problem što su navijači celog sveta stekli taj utisak na osnovu ponašanja igrača na terenu, samo se Pep Gvardiola nije smeo prepustiti tom osećaju, a baš to se desilo čuvenom Kataloncu. Loše izmene, pa i neozbiljnost Griliša koji je u poslednjih pet minuta dva puta izlazio pred Kurtou u situaciji da još jednim golom zakuca poslednji ekser u Realov sanduk, dozvolili su Špancima da podignu glavu i jasno vide put ka pobedi u još jednoj istorijskoj utakmici verovatno najvećeg kluba na planeti.

Tanjug/AP
Rijad Marez

Da, Real je večeras imao igrače dostojne dresa i slavnih prethodnika, a najvažnije je što su na klupi imali stratega kakav je Italijan Karlo Anćeloti. Svaki njegov potez išao je prvo ka izbavljenju, a kasnije se ta borba za golu čast pretvorila u blistavu pobedu koja je trasirana za svega 60 sekundi preko Rodriga u 90. i 91. minutu.

Ovim je bio poništen značaj meča sa Etihada, da bi u 95. minutu sudija Danijel Orsato opravdano pokazao na penal zbog starta Dijaša na Benzemi. Francuz nije želeo da se sakrije iza pravila da igrač koji je oboren ne treba da izvodi najstrožu kaznu, već je odgovornost preuzeo i sigurnim udarcem sa 11 metara obezbedio vizu Realu za Sen Deni.

Finale se igra 28. maja na stadionu "Francuska", a za trofej će se boriti dva najtrofejnija tima na kontinentu - Real Madrid sa 13 i Liverpul sa sedam osvojenih pehara. Ova dva tima igrali su i 2018. godine u Kijevu finale Lige šampiona koje je sudio Milorad Mažić. Tada  je Real slavio pobedu 3:1 zahvaljujući sjajnoj partiji Gereta Bejla.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike