Ruski milioni stižu na Marakanu! Eraković blizu transfera, ali postoji jedan problem

05.05.2022

07:52

0

Defanzivac bi već na leto mogao da promeni sredinu

Ruski milioni stižu na Marakanu! Eraković blizu transfera, ali postoji jedan problem
20220416npGomes5 - Copyright MN Press

Mladi defanzivac Crvene zvezde, Strahinja Eraković, ustalio se u timu Dejana Stankovića, te predstavlja jednog od pouzdanijih igrača.

Međutim, već na leto bi mogao da promeni sredinu, a kako prenosi poznati ruski sajt "Sport Ekspres", Dinamo iz Moskve se uključio u trku za njegov ugovor.

Tako će crveno-beli biti u prilici da naplate njegove odlične partije, a Moskovljani traže zamenu za Ivana Ordetsa, defanzivca iz Ukrajine koji je napustio klub zbog rata.

Nisu poznati detalji oko novčanog dela, ali još uvek je sve neizvesno, jer se čeka da UEFA donese odluku da li će dozvoliti ruskim klubovima da kupuju tokom letnjeg prelaznog roka.

Koliko je Eraković bitan u timu iz Ljutice Bogdana, govorio je nedavno i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

- Verovali smo u Strahinju sve ove godine i podržavali ga. Prolazio je i kao omladinac pripreme sa prvim timom, a potom vrlo rano dobio priliku, i znali smo da ako budemo imali strpljenja, Eraković će postati još jedan u nizu velikih bisera koje je Zvezda 'izbacila' iz svoje škole. On je to definitivno potvrdio i na ovom derbiju, jer je bez dileme bio najbolji akter utakmice i u potpunosti uštopovao sve napadače rivala.

Dominirao je do te mere da je lako rešavao duele 'jedan na jedan' i kontrolisao situaciju u polju, a često se i priključivao napadima. Zvezda ima možda i najbolji štoperski tandem u ovom veku, i to smo potvrdili ne samo u domaćem prvenstvu, nego i mečevima u Evropi. Eraković je apsolutno zaslužio da ponese i dres A reprezentacije i da se nađe na Svetskom prvenstvu u Kataru, jer u ovom trenutku Srbija nema boljeg štopera od njega. Najbolji dokaz za to je veliko interesovanje za njega od strane najvećih evropskih klubova - poručio je nedavno generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Strahinja Eraković ove sezone za Crvenu zvezdu nastupio je na čak 37 utakmica u svim takmičenjima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike