Ovaj Real je sa druge planete! Sevilja vodila 2:0 pa morala da se pokloni Kralju! (VIDEO)

17.04.2022

21:12

0

Autor: 24sedam

Madriđani napravili odlučujući korak ka tituli

Ovaj Real je sa druge planete! Sevilja vodila 2:0 pa morala da se pokloni Kralju! (VIDEO)
Tan2022-4-17_23055250_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Angel Fernandez

Ovaj Real je sa druge planete! Neuništv! Osetio je to PSŽ, nekoliko nedelja kasnije Čelsi, a večeras i Sevilja. U derbiju 32. kola Primere domaćin je na stadionu „Ramon Sančez Pishuan“ vodio 2:0 na poluvremenu, ali je na kraju morao da se pokloni „kralju“ – 2:3.

Sevilja je briljirala u prvom delu. U 21. minutu dosuđen je prekršaj za domaćina na 20 metara od gola. Madriđani nisu bili disciplinovani u živom zidu, Militao se pomerio, napravio prolaz, a Ivan Rakitić to znalački iskoristio. Njegov šut završio je iza leđa Kurtoe - 1:0.

Fudbaleri Reala se još nisu oporavili od šoka, kada je usledio novi. Sjajna akcija domaćina po levoj strani u 24. minutu, dubinsku loptu sa polovine domaćina Akunja je glavom prosledio do Korone koji je protrčao pored Militaa i pored istrčalog golmana gostiju proigrao Erika Lamelu, a Argentinac iskoristio zicer i udarcem po zemlji povisio na 2:0.

A onda, u drugih 45 minuta, kreće Realova renesansa. „Kralj“ se budi i kreće u juriš kojim je još jednom svoje navijače doveo u stanje ekstaze.

Na početku drugog poluvremena Karvahal i Vinisijus su izveli školsku akciju po levoj strani, na kraju, spakovali su šansu Rodrigu koji je sa peterca pogodio i vratio svoj tim u igru. Bila je to najava velikog povratka "kraljevskog kluba", koji su Naćo i Benzema reralizovali u samom finišu.

Najpre je rezervista Naćo, koji je u igru ušao 60-ak sekundi ranije, u 82. minutu krenuo u napad i u maniru golgetra zatresao mrežu za 2:2 na asistenciju Karvahala, da bi u drugom minutu nadoknade vremena Rodrigo priremio šansu maestralnom Francuzu, koji je po pravilu u takvim situacijama bio neumoljiv.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike