Zašto golmani poklanjaju golove Karimu Benzemi? Mendi je četvrti u nizu! (VIDEO)

07.04.2022

07:20

0

Autor: 24sedam

Francuz izgleda ima neko tajno oružje koje koristi u bitnim mečevima Lige šampiona

Zašto golmani poklanjaju golove Karimu Benzemi? Mendi je četvrti u nizu! (VIDEO)
Tan2021-12-12_221041645_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Da li ih začara, ili uvrača, ili se sve tako namesti, nikada nećemo saznati. Tek Karim Benzema svako malo dobije gol na poklon od golmana protivničke ekipe.

Tako je bilo i u sredu uveče na Stamford Bridžu, na kojem je Real bio bolji od Čelsija sa 3:1.

A sva tri gola postigao je Karim Benzema. Prva dva glavom, a treći nakon što je inače cele sezone odlični Mendi napravio grešku kakva se ne viđa često ni u nižerazrednim takmičenjima.

Neobjašnjivo je da se tako nešto dogodi čuvaru mreže koji važi za jednog od najboljih na svetu. A još je teže objasniti činjenicu da je Mendi četvrti golman u Ligi šampiona koji poklanja gol Benzemi.

Pre njega su "darodavci" bili Sven Urlih, Loris Karijus i Đanluiđi Donaruma.

Urlih je kiksnuo 2018. godine i promašio čistu loptu koju je Karim lako pospremio u gol. Utakmica u Madridu završena je 2:2, a sedam dana kasnije u Minhenu bilo je 2:1 za Real, pa se može reći da je baš taj kiks Urliha bio presudan.

 

 

Karijusova greška je verovatno najpoznatija jer se dogodila u finalu Lige šampiona, do kog Real možda ne bi ni stigao da prethodno nije zabrljao Urlih. Ali jeste, pa je omogućio golmanu Liverpula da ga nadmaši. Karijus je u želji da dobaci (rukom) loptu saigraču uspeo da pogodi Benzemu u nogu i odgleda kako lopta skakuće u praznu mrežu.

 

 

Pre Mendija, poslednji kiks pripisuje se Donarumi, mada bi se ova situacija mogla okarakterisati i kao žestoka sudijska greška jer je golman PSŽ verovatno bio fauliran pre gola.

 

 

Postoji neka čudna povezanost između svih ovih poklon golova. Naime, baš kao i u konekciji Urliha i Karijusa, tako je i Donarumin propust kasnije koštao Mendija. A Real i Benzema slave li slave...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike