Još jedna čarobna noć u Madridu! Čelsi je imao sve, ali Real ide u polufinale Lige šampiona! (VIDEO)

12.04.2022

21:34

0

Autor: A. Š.

Pirova pobeda londonskog kluba, Viljareal šokirao Minhen

Još jedna čarobna noć u Madridu! Čelsi je imao sve, ali Real ide u polufinale Lige šampiona! (VIDEO)
Tan2022-4-12_225355165_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Još jedna čarobna noć u Madridu i još jedna utakmica koju je rešio Karim Benzema! Imao je Čelsi sve na "Bernabeuu" vodio je 3:0 do 80. minuta, ali je na kraju, posle produžetaka, eliminisan od Reala, koji ide u polufinale Lige šampiona. Za kakvu takvu utehu, "plavcima" je ostala pobeda, ali pirova - 3:2, pošto je u Londonu, u prvom meču, "kraljevski klub" slavio 3:1.

Dugo će se pričati o madridskom duelu Real i Čelsija, koji će verovatno ostati upamćen kao jedan od najzanimljivijih u istoriji Lige šampiona. "Kralj" je bio u nokdaunu, "teturao" se na konopcima i onda se kao Feniks podigao zahvaljujući momentu čiste genijalnosti Luke Modrića.

Uništavao je Čelsi Madriđane tokom cele utakmice. Delovalo je u jednom momentu da je samo pitanje koliko će lopti završiti iza leđa Tiba Kurtoe, koji je na kraju bio i jedan od heroja Realovog velikog povratka, koji nije mogao ni da se nasluti posle sat vremena igre.

Gospodarili su izabranici Tomasa Tuhela "Bernabeuom" od prvog zvižduka Marčiniaka. Maunt ih je u 15. minutu doveo u vođstvo, Ridiger u 51. obezbedio produžetak, da bi Verner u 75. minutu otvorio Čelsiju vrata raja, uz napomenu da im je gol Alonsa u 64. minutu poništen posle asistencije iz VAR sobe, zbog prethodnog igranja rukom španskog veziste.

I kada se činilo da "kralju" nema spasa pojavio se hrabri vitez u liku hrvatskog reprezentativca, mada bi bilo pošteno reći da je svoju ulogu odigrao i Karlo Anćeloti, koji je "nanjušio" Rodriga, poslao ga na teren u 78. minutu, a ovaj mu 120 sekundi kasnije uzvratio golom na teledirigovano dodavanje Modrića spoljnim delom stopala.

Odahnuo je u tom momentu beli deo Madrida. Real se pregrupisao, stao na loptu i uspeo da stigne do dodatnih 30 minuta u kojima je istupio Benzema. Kapitenski, kada je bilo najpotrebnije, maestralni Francuz je ponovo zasijao i u 96. minutu glavom realizovao asistenciju Vinisijusa Žuniora i ujedno kaznio veliku grešku Čelsijeve defanzive, koja je Madriđanima nekoliko trenutka ranije bukvalno poklonila loptu na tridesetak metara od svog gola.

Šok u Minhenu, Bajern je u četvrtfinalu završio svoje učešće u Ligi šampiona ove sezone. Bavarci su bili nadomak produžetaka, ali je Čukvueze u 88. minutu postigao gol vredan Viljarealovog plasmana u polufinale elitnog takmičenja - 1:1.

Retko kad je "Alijanc arena" bila tiha kao u završnici meča sa "žutom podmornicom". Imao je Bajern kontrolu meča u potpuno u svojim rukama, rivala koji mu nije ozbiljnije zapretio tokom celog meča i onda iz jedinog šuta u okvir gola stigao do slavlja vrednog plasmana među najbolja četiri kluba u Evropi.

"Samo" jedan gol zaostatka iz prvog meča kao da malo uljuljkao Bavarce, koji su prvo poluvreme praktično bacili u vodu. Ipak, posle velikog odmora zaigrali su domaći znatno konkretnije i to im se brzo isplatilo.

Levandovski je u 52. minutu postigao svoj 13. pogodak u sezoni posle greške odbrane Viljareala koja je jako loše pokušala da iznese loptu do centra, da bi dvadesetak minuta kasnije Tomas Miler je propustio veliku priliku kada je posle šuta glavom bio neprecizan sa nekih 7-8 metara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike