Haland rekao NE Realu! Ovakva Sitijeva ponuda se ne odbija, ali nije sve u novcu – postoji razlog preči od miliona!

12.04.2022

19:48

0

Autor: A. Š.

Skaj sport otkriva detalje dogovora

Haland rekao NE Realu! Ovakva Sitijeva ponuda se ne odbija, ali nije sve u novcu – postoji razlog preči od miliona!
Copyright Profimedia

Do pre samo nekoliko nedelja Kilijan Mbape i Erling Haland bili su viđeni na „Santijago Bernabeuu“. Real Madrid je bio u pol poziciji za angažovanje dva najbolja mlada napadača na svetu, a kako stvari stoje biće presrećni ukoliko samo francuski superstar stigne u špansku prestonicu. A deluje da su se od Halanda već oprostili.

„Skaj sport“ donosi ekskluzivu – Norvežanin je odbio Real Madrid i na leto će se preseliti u Mančester siti. A verovali ili ne, novac nije bio presudni faktor u Halandovoj odluci da se zahvali „kraljevskom klubu“, iako ponuda „građana“ spada u red onih koje se ne odbijaju.

Naime, britanski list piše da se mladi centarfor Borusije iz Dortmunda odlučio na ovaj korak jer mu je Real nudio da ga dovede sledeće godine, što mladi norveški reprezentativac, očigledno, nije želeo da čeka. Zbog toga se odlučio da pruži ruku Sitiju, iako bi za „milionere“ bilo mnogo bolje da je Haland odlučio da još jednu sezonu provede na „Vestfalenu“, jer bi u tom slučaju izlazna klauzula skočila na 120 miliona evra, umesto 75 koliko iznosi ovog leta.

Đanluka Di Marsio, jedan od najpouzdanijih izvora što se tiče fudbalskih transfera otkrio je da će Siti Halandu dati petogodišnji ugovor vredan 30 miliona evra po sezoni bez bonusa, dok će kontroverzni agent Mino Rajola dobiti na ime proviziju 70 miliona, od koje će deo završiti na računu Erlingovog oca Alfa Ingea.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike