Mbape je princ, a Benzema kralj! PSŽ potonuo za 17 minuta, Real nastavlja put u Ligi šampiona! (VIDEO)

09.03.2022

21:53

0

Autor: 24sedam

Madriđani posle preokreta slavili veliki trijumf

Mbape je princ, a Benzema kralj! PSŽ potonuo za 17 minuta, Real nastavlja put u Ligi šampiona! (VIDEO)
Tan2022-3-9_224029990_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Kilijan Mbape će verovatno u budućnosti biti kralj, ali trenutno mora da se zadovolji "titulom" princa. Jer, "gospodar" stanuje na stadionu "Santijago Bernabeu" i zove se Karim Benzema! Maestralni Francuz je apsolutni junak madridskog Reala, kojeg je het-trikom za 17 minuta odveo u četvtfinale Lige šampiona posle preokreta protiv PSŽ - 3:1.

Delovalo je u jednom momentu da Real nema šta da traži u ovom meču, pogotovo nakon vodećeg pogotka koji je postigao Kilijan Mbape u 39. minutu. Strelac pobedonsnog gola u prvom meču u Parizu, zaledio je Madrid pošto je posle proigravanja Nejmara rutinski matirao Tiba Kurtou i tako doveo svoj tim u prednost od dva gola razlike.

"Bernabeu" je u 54. minutu potpuno zanemeo, kada je Mbape drugi put zatresao mrežu Madriđana, ali je šok trajao samo nekoliko sekundi, pošto je spas došao od pomoćnog sudije koji je signalizirao ofsajd poziciju francuskog napadača.

Međutim, Real Madrid je u 61. minutu došao do izjednačujućeg pogotka nakon užanse greške pred golom gostiju. Golman Đanluiđi Donaruma se poigravao što je Karim Benzema iskoristio da izvrši pritisak, koji je izazvao grešku golmana. Lopta je došla do Vinisijusa Žuniora, a ovaj je poslao povratni pas ka Francuzu, koji rutinski trese mrežu.

U 76. minutu je Real došao do preokreta, kada je Luka Modrić na fantastičan način povukao napad praktično sa ivice svog šesnaesterca, potom uposlio Vinisijusa. Brazilac se spetljao, ali je Modrić ponovo došao do lopte i na maestralan način proigrao Benzemu, a ovaj zatresao mrežu.

Samo dva minuta kasnije, Benzema je kompletirao svoj het-trik. Vinisijusov pokušaj je zaustavio Markinjos, ali se lopta odbila do Francuza koji je pri natrčavanju iz prve poslao loptu u malu mrežu za ogromnu radost na stadionu i veliku pobedu izabranika Karla Anćelotija.

U drugom meču dana, koji je ostao potpuno u senci spektakla u Madridu, Mančester siti je rutinski odradio revanš protiv Sportinga. Podsetimo, tim iz Lisabona stigao je na Ostrvu posle poraza na svom stadionu 5:0, pa previše i ne čudi što je duel na "Etihadu" večeras završen bez golova - 0:0.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike