Stanković i Stanojević kao Gvardiola i Klop? Da, naravno, to se podrazumeva, za ljute protivnike mora da postoji poštovanje

15.04.2022

10:56

0

Autor: 24sedam

Trener Zvezde fer-plej pre meča ne dovodi u pitanje, a od sudije ima samo jednu želju

Stanković i Stanojević kao Gvardiola i Klop? Da, naravno, to se podrazumeva, za ljute protivnike mora da postoji poštovanje
20220227ivZvezdaPartizan20 - Copyright MN Press

Mnogo je tenzija van terena pred početak 167. "večitog" derbija između Crvene zvezde i Partizana, ali Dejan Stanković je već rekao da svoju ekipu od toga, ali sportski pristup i fer-plej se ne dovodi u pitanje.

U Premijer ligi smo nedavno videli veliki derbi za prvo mesto Mančester sitija i Liverpula, i jak i prijateljski zagrljaj Pepa Gvardiole i Jirgena Klopa. Stanković i Aleksandar Stanojević su ranije pokazivali takvu vrstu sportskog odnosa.

- I dalje ćemo demonstrirati. Između protivnika i ljutih protivnika treba da postoji respekt. Nemam razloga da to ne uradim, nemam nikakav problem da zagrlim Saleta i da poželimo sreću jedan drugom, koliko se to može u tom trenutku, par minuta pre utakmice. Sve u pozitivnom i konstruktivnom smislu. Tako će biti i sutra. Što se tiče fer-pleja pre utakmice, to je to. Posle utakmice sve nosi svoje, posle ima mnogo toga i nervoza i slavlja i raznih stvari, ali za pre se ne dovodi u pitanje.

Stanković je pre obraćanja novinarima pročitao poruku Siniše Mihajlovića, koga je dirnula podrška navijača. Posle toga je još govorio o odnosu sa svojim kumom.

- Sa Sinišom pričam dosta. Razgovaramo o ciklusima, o tome kako da oporaviš ekipu. On je ozbiljan motivator, gledam da dosta toga uzmem od njega, kao što sam uzueo od Žozea. Psihološki gledam od njega da uzmem. Sad, što se tiče taktike, nemamo iste igrače, pa ne možemo o tome.

A kakvo suđenje očekujete na derbiju? Sudiće ga najbolji srpski sudija (Srđan Jovanović)?

- Samim pitanjem ste dali odgovor. Ako je on najbolji srpski sudija, ja se nadam da samo neće biti… Samo da bude neprimetan. Ako je tako, onda je najbolji na terenu. Ali, ne mislim ružno, da ne bude da sad pokupimo sve naslovnice. Ako igraju dva najbolja kluba, treba da sudi i najbolji sudija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike