Grobari, bićete oduševljeni kada vidite na čijoj klupi bi i zbog čega voleo da sedi bivši trener Partizana!

13.04.2022

17:11

0

Autor: 24sedam

Savo Milošević Rusima otkrio da je u pregovorima sa nekoliko klubova

Grobari, bićete oduševljeni kada vidite na čijoj klupi bi i zbog čega voleo da sedi bivši trener Partizana!
Copyright MN Press

Iako nije uspeo da se okiti šampionskom titulom, nije mali broj navijača Partizana koji tvrde da su crno-beli najlepši fudbal u poslednjoj deceniji igrali pod vođstvom Save Miloševića. Legendarni golgeter je posle odlaska iz Humske radio u ljubljanskoj Olimpiji, koju je napustio sredinom oktobra prošle godine, kada je u klub stiglo novo rukovodstvo.

Od tada je mladi strateg bez angažmana, ali i to bi moglo uskoro da se promeni. Otkrio je Milošević ruskoj „Gazeti“, s kojom je pričao i o vremenu srpskih sportista pod sankcijama početkom devedesetih godina prošlog veka, da bi od leta mogao da ima novi posao.

- Nadam se da ću uskoro nastaviti sa radom. Trenutno pregovaram sa nekoliko klubova i očekujem da se vratim trenerskom poslu u junu. Postoje opcije i van Srbije – rekao je Milošević, potvrdivši da bi voleo da se okuša u ruskoj Premijer ligi.

A, kada bi mogao da bira, ne bi to bili ni „njegov“ Rubin, niti Zenit i moskovski Spartak.

- Više bih voleo CSKA, sa kojim je Partizan u bratskim odnosima. Znate da su navijači dva kluba prijatelji.

O svojoj trenerskoj filozofiji Milošević je rekao da nije u potpunosti formirana tokom njegovog rada u Partizanu i Olimpiji, ali da je veoma bliska onome što radi Jigen Klop.

- Moja fudbalska filozofija je bliska njegovoj. Pokušao sam to da sprovedem u Beogradu i Ljubljani i neću menjati taj kurs. To je napadački fudbal, koji zahteva brza dodavanja i brze reakcije – kazao je Milošević otkrivši, koji su to treneri koje posebno ceni.

- Klop mi je omiljeni trener. Neću imenovati najbolje, jer ima mnogo uspešnih stručnjaka sa drugačijom filozofijom, kao što je Gvlardiola. On forsira drugačiji fudbal, ali je istovremeno i jedan od najboljih. Takođe, imam najdublje poštovanje prema Murinju, iako njegovi timovi u poslednje vreme ne pokazuju sjajne rezultate. On nikada nije igrao na najvišem nivou, ali je njegove timove vodio do neverovatnih rezultata. Trener Reala Karlo Anćeloti je jedan od najiskusnijih trenera u modernom fudbalu. Svako od njih ima drugačiji pogled da igru, drugačije mišljenje o mogućnosti igrača. Ali, može se reći da svi oni predstavljaju nekoliko različitih filozofija koje dominiraju fudbalom – kazao je Savo Milošević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike