Benzema sa druge planete! Real u Londonu otvorio vrata polufinala, Bajern čeka pakao u revanšu!

06.04.2022

20:53

0

Autor: 24sedam

"Kraljevski klub" ubedljiv protiv Čelsija

Benzema sa druge planete! Real u Londonu otvorio vrata polufinala, Bajern čeka pakao u revanšu!
Tan2022-4-6_22116177_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Real Madrid je nadomak polufinala Lige šampiona, dok je veliki korak ka tom uspehu napravio i Viljareal. "Kraljevski klub" je u prvom meču četvrtfinala elitnog takmičenja kao gost bio bolji od Čelsija (3:1), dok je "žuta podmornica" na svom terenu "potopila" Bajern (1:0).

Bila je ovo čarobna noć Karima Benzeme. Francuski napadač je het-trikom zaledio "Stamford bridž" i tako širom otvorio vrata polufinala madridskom velikanu.

Španski tim je već na startu meča ozbiljno pripretio preko Vinisijusa Žuniora i na taj način stavio do znanja protivniku da u svakom momentu mora biti na oprezu. Benzema je u 10. minutu na fantastičan način petom proigrao Federika Valverdea, koji je potom odigrao za Vinisijusa, a ovaj se namestio i dobro šutirao, ali je lopta pogodila prečku i odbila se u gol aut. 

Imala je sreće ''četa'' Tomasa Tuhela što u tom napadu nije primila gol, ali već prilikom sledeće šanse u tome nije uspela. Igrao se 24. minut kada je Vinisijus uputio centaršut ka Benzemi, koji u svom stilu besprekorno šutira glavom i dovodi Real u vođstvo.

Domaći tim je bio vidno poremećen primljenim golom, što su gosti bez razmišljanja iskoristili samo tri minuta kasnije. Luka Modrić je ovog puta bio u ulozi asistenta, a strelac je bio isti. Hiruški precizan centaršut hrvatskog reprezentativca ponovo je ispratio neverovatni Benzema i drugi put za tri minuta glavom zatresao mrežu rivala.

Malo je falilo da prekaljeni napadač kompletira svoj het-trik već u prvom poluvremenu. Namestio se Benzema i iz neposredne udaljenosti šutirao ka protivničkom golu, ali ga je Andreas Kristensen omeo taman toliko koliko je trebalo da ne zahvati loptu onako kako je želeo, te je rezultat ostao nepromenjen.

Pet minuta pre kraja regularnog dela prvog poluvremena, domaćin uspeva da smanji na 2:1. Igrao se 41. minut kada je Žoržinjo uputio centaršut ka Kaiju Havercu, koji je odlično utrčao u prostor i glavom poslao loptu iza leđa Tiba Kurtoe i tako vratio Čelsi u igru.

Nepun minut po nastavku igre Benzema dolazi i do svog trećeg gola na utakmici! Golman Čelsija, Eduar Mendi je napravio katastrofalnu grešku ispred svog šesnaesterca i tako omogućio Francuzu da ponovo postigne pogodak.

Veliku pobedu večeras je ostvario i drugi španski predstavnik. Viljareal je na svom terenu slavio minimalan trijumf protiv Bajerna, koji može da bude i zadovoljan konačnim epilogom meča.

Iako je nemački tim važio za favorita na ovom meču, španska ekipa je odigrala odličnu utakmicu i na kraju zahvaljujući požrtvovanoj igri na obe strane terena, zasluženo slavila.

Bajern je bio neprepoznatljiv u prvom poluvremenu. Ništa nije "polazilo od ruke" izabranicima Julijana Nagelsmana, koji su, moglo bi se reći, od starta bili zatečeni ofanzivnom igrom rivala. 

Upravo iz takve igre postignut je jedini pogodak na meču, a strelac je bio Danžuma u osmom minutu susreta. Lo Selso je sa desnog boka proigrao Parehu, koji je zatim uputio udarac, a lopta je na putu ka golu skrenula od Holanđanina u mrežu.

Do kraja poluvremena Viljareal je postigao još jedan pogotak preko Kokelina, ali je je gol poništen zbog ofsajda.  Bajern se koliko-toliko probudio u drugom delu igre, ali osim pokušaja Dejvisa i Komana nije ozbiljnije pripretio rivalu, iako je imao čak 22 šuta!

Sa druge strane "žuta podmornica" je nastavila da vrši pritisak na zadnju liniju Bavaraca. Moreno je u 51. minutu pogodio stativu, Danžuma je imao čistu poziciju u 67. minutu, kada se spetljao ispred gola Nojera, a jednu od najvećih šansi Viljareal je propustio kada je upravo golman Bajerna izgubio loptu na centru, odakle je Moreno šutirao na prazan gol, ali je lopta prošla kraj stative.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike