Ko će zameniti Halanda ako na leto ode iz Borusije? Među pet potencijalnih kandidata dvojici se prezime završava na - ić!

16.03.2022

17:06

0

Autor: 24sedam

Zagreva se atmosfera pred predstojeći prelazni rok

Ko će zameniti Halanda ako na leto ode iz Borusije? Među pet potencijalnih kandidata dvojici se prezime završava na - ić!
20211012mmMitrov - Copyright MN Press

Kako se bliži kraj sezone, tradicionalno, počinje da se zagreva atmosfera pred letnji prelazni rok. Jedna od najvećih dilema evropskog fudbala rešena je zimus, kada je Dušan Vlahović dres Fiorentine zamenio za Juventusov, pa je fanaticima najvažnije sporedne stvari na svetu ostalo da uz kokice isprate rešavanje budućnosti Erlinga Halanda i Kilijana Mbapea.

Dok je francuski superstar već viđen na „Santijago Bernabeuu“, sjajni Norvežanin, barem prema onome što je dosad poznato javnosti, još nije prelomio kojem se „carstvu privoleti“, mada se poslednjih dana sve više pominje da je najbliži Mančester sitiju.

A ko bi Halanda mogao da zameni u najisturenijem delu tima Borusije iz Dortmunda, ukoliko odluči da na leto napusti „milionere“? „ESPN“ je izdvojio pet imena, a zanimljivo je da se među njima nalaze dvojica napadača čije se prezime završava na – ić!

Pored Karima Adejemija iz Salcburga, Darvina Nunjeza iz Benfike i Đanluke Skamaka iz Sasuoloa, potencijalni centarforovi koji bi mogli da budu zanimljivi Borusiji su mladi reprezentativac Austrije i član Štutgarta Saša Kalajdžić, te Luka Jović.

„ESPN“ je Jovića procenio na 20 miliona evra, uz podsećanje da je srpskom reprezentativcu malo toga pošlo za rukom od kako je leta 2019. godine stigao u madridski Real iz Ajntrahta, u kojem je sa samo 20 godina odigrao sezonu iz snova, postigavši 19 golova u Bundesligi.

- Iako je u pojedinim sredinama već „žigosan“ kao jednosezonsko čudo, valja istaći da je Jović bio izuzetan tokom te jedne takmičarske godine. Dominantan u vazduhu, okretan i pun entuzijazma, hrabrosti i nepredvidivih pokreta. S obzirom da mu je preko potrebno da se vrati na visine od pre tri godine, Dortmund bi mogao biti pravo mesto za to – piše „ESPN“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike