Potpuni obrt samo na prvi pogled: Jasno je zašto Haland neće u Španiju i zašto je samo jedan klub opcija u Premijer ligi

27.02.2022

10:16

0

Kada se stvari sagledaju, jasno je zašto su glavni favoriti za dovođenje norveškog čuda

Potpuni obrt samo na prvi pogled: Jasno je zašto Haland neće u Španiju i zašto je samo jedan klub opcija u Premijer ligi
Copyright Profimedia

Bliži nam se polako usijano fudbalsko leto, bar kada su u pitanju najtraženiji igrači današnjice: Kilijan Mbape i Erling Haland.

Dok je Mbape već viđen u Realu, uprkos naporima Pari Sen Žermena, prava je misterija gde će Haland. Pominjali su se Mančester junajted, pa je Real Madrid navodno bio završen, a onda je isto tako navodno Barselona poslala moćnu ponudu – da bude njen novi lider.

Sada stižu nove vesti – Haland bi da se okuša u Premijer ligi, a Mančester siti ga željno čeka i sada je favorit za potpisivanje norveškog čuda.

Ove vesti stižu iz Španije i Nemačke, dok iz Engleske javljaju da je Siti vrlo zainteresovan. Ovo je i logičan izbor, "građani" igraju fenomenalno u Premijer ligi, Mančester junajted više nije veličina kao što je bio, Real je potpuno fokusiran na Mbapea, dok je Barselona i dalje u velikom padu i tek treba da se vrati na kolosek na kome smo navikli da je gledamo.

Pep Gvardiola očajnički traži napadača, bez obzira što je njegov tim dao 64 gola do sad u sezoni i drugi je najefikasniji u ligi (Liverpul, 70). Prošlog leta su propala čak četiri pokušaja da dovede Harija Kejna iz Totenhema.

Svi izveštaji iz svih zemalja, ali i bliski porodici norveškog napadača kažu da još nije odlučio gde će posle Borusije Dortmund. Navodno će u martu doneti definitivnu odluku.

Haland sa Borusijom ima ugovor do 2024. godine, ali ima i klauzulu o otkupu. Obeštećenje je 75 miliona evra, što za Siti nije nikakav problem.

Iako je naš Dušan Vlahović trenutno u centru pažnje fudbalske javnosti, mora se pomenuti da su Halandove brojke na ivici naučne fantastike. U Dortmund je stigao u januaru 2020, odigrao je 79 utakmica za klub i postigao 80 golova! Osamdeset!

Što se tiče Sitija, oni i dalje imaju Gabrijela Žezusa na raspolaganju, ali ove sezone najčešće igraju sa lažnom devetkom. Ako su "građani" ovako dominantni i ubitačni, zamislite šta bi tek bilo da dođe Haland. On bi doneo dodatni kvalitet ne samo za Premijer ligu, već i za dosad nedosanjani san – Ligu šampiona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike