Borjana nije bilo ni u protokolu! Šta se desilo Zvezdinom kapitenu? (VIDEO)

10.04.2022

19:00

0

Među stativama je bio Miloš Gordić

Borjana nije bilo ni u protokolu! Šta se desilo Zvezdinom kapitenu? (VIDEO)
20200818mmBorjan03 - Copyright MN Press

Milan Borjan nije bio ni u protokolu superligaške utakmice u kojoj je Crvena zvezda pobedila Radnički 1923. Na golu je bio Miloš Gordić, a na klupi Zoran Popović. Posle duela na stadionu "Rajko Mitić", šef struke prvaka Srbije Dejan Stanković objasnio je svoju odluku.

Jednostavno. želeo je samo da ga odmori.

- Direktno je iz Kanade došao u Niš (na utakmicu sa Radničkim prim. aut.) i branio. Video se kod njega i umor, ali on nije želeo da odustane. Sada smo procenili da je trenutak da možemo da mu damo dva dana slobodno da bude sa porodicom.

Da se odmori i da se od utorka vrati u trenažni proces. Naravno, Gordić je bio fenomenalan. U njemu i Popoviću imamo potpuno poverenje. Ko god da zameni Borjana, mi spavamo mirno - kazao je Stanković i najavio da će od utorka kada će biti novi trening ekipa biti kompletna.

Tada će početi i pripreme za predstojeći derbi sa Partizanom (subota, 18.00).

- Drago mi je zbog (Radovana) Pankova koji je posle duže vremena odigrao 90 minuta. Eraković nije mogao da igra zbog kartona, drago mi je zbog (Kristijana) Pičinija koji se vratio posle povrede za koju smo mislili da je bezazlena. Kangin oporavak ide fenomenalno, pa ćemo od utorka kada počinjemo da spremamo utakmicu sa Partizanom biti kompletni.

Šef struke Zvezde se osvrnuo i na šampionsku trku.

- Čestitke momcima. Bili smo u ozbiljnom deficitu u odnosu na Partizan, od minus pet. Nismo odustajali. Verovali smo u snagu i kvalitet koji imamo i ispostavilo smo da smo to pretočili u rezultat. Završavamo 30 utakmica na prvom mestu što nam donosi prednost domaćeg terena već u narednoj utakmici.

Čestitke Motiki na prvencu

- Treba da nastavi da tako radi i da iskoristi svaki minut koji mu se da. Srećan sam zbog njega i ovaj prvi gol će pamtiti do kraja života. Jer nije svejedno kada se na "Marakani" da gol. To može da mu kaže neko ko je to kao dete učinio - kazao je uz osmeh Stanković.

Ne verujem da može odmah da donese titulu, ali kada igraš na svom terenu. "Marakanu" zaista smatram 12. igračem. Realnim, 12. igračem. Uz pun stadion i dobru podršku imamo realne šanse da napravimo izvanrednu sezonu.

Prokomentarisao je i meč sa Kragujevčanima.

- Udarili smo u blok u prvih 20-ak minuta. Nismo nalazili rešenje za Radnički. Postali smo nestrpljivi u završnom pasu, a jedini je Srnić razbijao linije. I na kraju je i dao gol i učestvovao u napadima. Ali tako se otvaraju utakmice. Posle drugog kola preuzeli smo stoodstotnu kontrolu. Primili smo gol, žao mi je zbog toga. Mogli smo i bez toga, ali se dešava. Pad koncentracije - kazao je između ostalog Stanković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike