Zvezda postavila 3 pitanja FSS o Partizanovoj utakmici! I Piksi je na "tapetu"! (FOTO)

07.04.2022

08:30

0

Autor: 24sedam

Sporan je detalj iz utakmice u Humskoj

Zvezda postavila 3 pitanja FSS o Partizanovoj utakmici! I Piksi je na "tapetu"! (FOTO)
Zvezdan Terzić - Copyright MN Press

Bura u srpskom fudbalu se ne smiruje. Crvena zvezda je poslala pismo na adresu Fudbalskog saveza Srbije, koje je adresirano na vodeće ljude, među kojima su Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentacije Srbije, Nenad Bjeković, vršilac dužnosti predsednika FSS, kao i Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

Razlog je detalj sa utakmice 29. kola Superlige Srbije, između Partizana i TSC-a. U Ljutice Bogdana su nezadovoljni zbog nedosuđenog jedanaesterca za TSC krajem prvog poluvremena, kada je lopta pogodila u ruku Marka Jevtovića, koji je klizećim startom pokušao da izblokira centaršut.

Utakmica na stadionu u Humskoj je kasnila sedam minuta,  zbog VAR tehnologije. Upravo to je pomenula Crvena zvezda u zvaničnom pismu predstavnicima FSS.

- Da li je "VAR" sistem bio u funkciji na utakmici između FK Partizan i FK TSC odigranoj 02.04.2022. godine?

FK Crvena zvezda
 

- Ukoliko "VAR" sistem nije bio u funkciji na navedenoj utakmici, molimo vas da obrazložite razloge, kao i kako se to odražava na regularnost takmičenja?

- Molimo da nam dostavite zvaničan stav sudijske komisije o tome da li je trebao da bude dosuđen penal za FK TSC u 42. minutu utakmice između FK Partizan i FK TSC posle igranja rukom igrača FK Partizan Marka Jevtovića - navedeno je u pismu u kojem je navedeno da se očekuje odgovor, odnosno zvanično izjašnjenje FSS.

Na kraju pisma je potpis predsednika kluba, Svetozara Mijailovića.

Podsetimo, uoči poslednjeg kola preliminarnog dela Superlige Zvezda i Partizan su izjednačeni po broju bodova. Ukoliko tako ostane i posle 30. kola, u plej-ofu crveno-beli će startovati sa prvog mesta, zbog boljeg međusobnog skora. Samim tim. i naredni "večiti derbi" će biti igran na stadionu "Rajko Mitić".

U nedelju, Zvezda će ugostiti Radnički 1923, a Partizan igrati na Banovom Brdu, sa Čukaričkim.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike