Gol koji "grobari" pamte - Vasiljević "sa Autokomande"! Kakva je to utakmica bila (VIDEO)

06.04.2022

12:42

0

Autor: 24sedam

Revanš polufinala Kupa iz 1994. godine između Partizana i Crvene zvezde prepričava se i dan-danas

Gol koji "grobari" pamte - Vasiljević "sa Autokomande"! Kakva je to utakmica bila (VIDEO)
19940116tmPartiz2 - Copyright MN Press

Mnogo je "onih" fudbalskih momenata bilo u bogatoj istoriji derbija između večitih rivala. Navijači Partizana pamte magiju svojih ljubimaca, navijači Crvene zvezde uvek rado govore o bilstavim trenucima njihove ljubavi...

Jedan takav trenutak za istoriju dogodio se na današnji dan 1994. godine. Partizan je bio domaćin revanš utakmice polufinala Kupa i imao težak zadatak da stigne prednost Crvene zvezde iz prvog meča.

Pamtiće se ova utakmica po tuči Zorana Mirkovića i Anta Drobnjaka, po tome što su penali svirani i jednom i drugom timu, ali ponajviše po golu koji je odlučio pitanje finaliste.

 

 

Više od 35.000 ljudi svedočilo je projektilu Petra Vasiljevića za 3:1 u 89. minutu. "Grobari" će i dan-danas reće kako ga je "metnuo sa Autokomande", a sam igrač je više puta istakao da ga se verovatno niko ne bi ni sećao da tada nije zatresao mrežu večitog rivala.

Postavio je Vasiljević konačnih 3:1, a prethodno je Savo Milošević u 36. i 85. minutu iz penala bio strelac za crno-bele. Ilija Ivić je u 36. minutu sa bele tačke postigao gol za Crvenu zvezdu i do samog finiša izgledalo je da je taj pogodak dovoljan crveno-belima za prolaz dalje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike