Stadion koji će ugostiti Srbiju i Brazil izaziva jezu! Idealno mesto za snimanje horor filma! (FOTO/VIDEO)

06.04.2022

14:41

0

Autor: 24sedam

Da li se slažete sa ocenom pojedinih navijača?

Stadion koji će ugostiti Srbiju i Brazil izaziva jezu! Idealno mesto za snimanje horor filma! (FOTO/VIDEO)
stadion u kataru - Copyright Printscreen

Katar ulazi u završnu fazu priprema za istorijski Mundijal. Prvo Svetsko prvenstvo u zimskom periodu startuje 21. novembra, a tri dana kasnije fudbalska reprezentacija Srbije svoj prvi meč na planetarnom šampionatu odigraće protiv Brazila.

„Orlovi“ i „karioke“ duel će odigrati na stadionu „Lusail“, na kojem je predviđeno da se održi i veliko finale prvenstva sveta.

Ipak, najveći stadion u Kataru, sa kapacitetom od 80.000 mesta, nije naišao na toplu dobrodošlicu navijača širom sveta. Kao i maskota Lajeb, koja je prilikom žreba grupa žestoko kritikovana putem društvenih mreža, tako se i „Lusail“ našao na udaru loših komentara.

 

 

- Izgleda kao vojna baza na kojoj je slučajno izgrađen fudbalski stadion - jedan je od komentara, dok drugi korisnik „Tvitera“ ističe da bi se na ovom mestu mogao snimati dobar horor.

Inače, stadion je nazvan po "gradu budućnosti", koji će tek biti izgrađen i koji će biti po svemu unikatan. Sam Lusail biće 15 kilometara udaljen od centra Dohe, a planirano je da ima oko 200.000 stanovnika. Zanimljivo je i da će stadion posle Mundijala promeniti izgled. Pod krovom nekadašnjeg stadiona biće škole, prodavnice, sportski tereni, klinike... Ostaće samo 20.000 sedišta, a ostatak će biti prosleđen širom sveta, različitim korisnicima.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike