Radničkom "gori", Lalatović zaboravlja na emocije! Da li je bivši klub "adresa" za bodove spasa?!

02.04.2022

05:42

0

Autor: 24sedam

Na "Čika Daču" dolazi sedmoplasirana Vojvodina

Radničkom "gori", Lalatović zaboravlja na emocije! Da li je bivši klub "adresa" za bodove spasa?!
20220220ivPartizanRadnickiKg09 - Copyright MN Press

Fudbaleri Radničkog 1923 se ne nalaze u zavidnoj poziciji pošto su pri dnu tabele Superlige. Samo su Novi Pazar i Metalac lošije plasirani od Kragujevčana. Baš zbog toga, ekipa Nenada Lalatovića mora da "grize", a duel na "Čika Dači" za temperamentnog stratega imaće poseban značaj.

- U goste nam dolazi klub sa velikom tradicijom za koji me vežu posebne emocije, s obzirom na ostvarene rezultate i osvojen trofej u finalu Kupa Srbije. Vojvodina je odlična ekipa, sa dosta kvalitetnih pojedinaca u svojim redovima, koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. To je ekipa koja, ukoliko ima svoj dan, može da pobedi bilo koji tim u ligi. Zbog toga od mojih igrača očekujem da budu maksimalno koncentrisani, motivisani i odgovorni u izvršavanju svojih zadataka, jer samo na taj način možemo doći do pobede. Iskreno me raduje atmosfera u ekipi i entuzijazam igrača na treninzima, što je jedan od preduslova za pozitivan rezultat u predstojećoj utakmici.

Za nas je svaki bod dragocen, tako da bi nas u neku ruku i nerešen rezultat zadovoljio. Pozvao bih ovim putem naše navijače da dođu u što većem broju da nas podrže. Svaki navijač nam je dragocen u našoj zajedničkoj borbi da sačuvamo Radnički 1923 u Super ligi - kazao je Lalatović koji neće moći da računa na sve igrače.

- Nažalost, Voji Ubiparipu je preminuo otac i on trenutno nije sa nama. Ja ovim putem želim da izjavim najiskrenije saučešće njemu i njegovoj porodici. Gajić se još uvek nije oporavio od povrede, dok će Varjačić i Brnović propustiti utakmicu zbog kartona. Situacija, dakle, nije nimalo sjajna, ali siguran sam da će oni igrači koji budu na terenu uspeti da iznesu teret utakmice - zaključio je Lalatović.

I dok je Radnički u lošoj poziciji, Vojvodina je u lošoj formi. U poslednjih pet utakmica, ekipa koju sada vodi Dragan Radojičić ima isto toliko poraza.

- Čeka nas jedna izuzetno teška utakmica sa Radničkim, koji će sigurno tražiti svoj put do bodova, posebno zbog toga što u poslednjem kolu pred plej-aut igra sa Crvenom zvezdom. Radnički je u dobroj formi, izgubio je samo dve utakmice u drugom delu sezone, od Proletera i Partizana. Mi smo iskoristili ove dve nedelje za pripremu utakmice, ali smo opet imali kadrovskih problema, sitne povrede, temperature, viruse, tako da nije bilo sve kako smo želeli. Bez obzira na sve to, akcenat je da mi pokušamo da osvojimo tri boda, koja su nam preko potrebna i da uhvatimo priključak za izlazak u Evropu.

Siguran sam da imamo umeće i znanja, pripremili smo strategiju, imamo još neke nedoumice, ali spremili smo i plan A i plan B. Potrebno je da sačekamo poslednji trening da vidimo kako su se oporavili neki igrači, ali svakako da je situacija povoljnija nego pred prošlu utakmicu, jer se vraćaju trojica igrača posle suspenzije. Puni samopouzdanja krećemo za Kragujevac. Izuzetno cenim i poštujem kolegu Lalatovića, sa kojim sam veoma blizak. On je postao ekspert za Super ligu, nema kluba u kom je radio, a da nije postigao uspeh, izvukao je sada i Radnički iz opasne zone. Ipak, ja verujem u moje momke, oni imaju kvalitet i potreban nam je samo jedan dobar rezultat da preokrenemo situaciju i ja se nadam da će to biti sutra u Kragujevcu - kazao je Radojičić.

Utakmica će početi u 14 časova, a glavni sudija biće Pavle Tomić.

Superliga Srbije, 29. kolo:

Petak

Novi Pazar - Napredak 1:0 (1:0)

(Dimić 17)

Kolubara - Mladost 2:2 (1:1)

(Radovanović 20, Stojanović 59 - Mićević 24, Petrov 68)

Subota

Partizan - TSC 14.00 TV Arena 1 Premium

Radnički 1923 - Vojvodina 14.00 TV Arena sport 1

Radnički Niš - Crvena zvezda 16.30 TV Arena 1 Premium

Metalac - Spartak 18.30 TV Arena 2 Premium

Ponedeljak

Voždovac - Radnik 16.15 TV Arena 1 Premium

Proleter - Čukarički 18.30 TV Arena 2 Premium

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike