Nema specijalne taktike, Zvezda je spremna bukvalno za sve što je čeka na „Čairu“!

01.04.2022

15:07

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli bez Pićinija, Borjan možda među stativama

Nema specijalne taktike, Zvezda je spremna bukvalno za sve što je čeka na „Čairu“!
zvezdaradnicki47 - Copyright MN Press

Verovatno brže nego što su i sami očekivali, fudbaleri Crvene zvezde anulirali su minus od pet bodova sa kraja jesenjeg dela sezone. Crveno-beli odbranu šampionskog trona sada drže isključivo u svojim rukama, a posle dvonedeljne reprezentativne pauze obaveze u nacionalnom šampionatu nastavljaju na jednom od najtežih gostovanja – niškom „Čairu“.

Radnički je ove sezone dobro namučio izabranike Dejana Stankovića u dva okršaja (prvenstveni 1:0 i Kup – 0:0, pobeda na penale) koji su odigrani na stadionu „Rajko Mitić“, ali to ne zabrinjava previše mladog stratega uoči subotnjeg duela (16.15, TV Arena sport Premium).

- U Kupu protiv Radničkog smo promašili dosta šansi, što je dovelo utakmicu do penala. Prošli smo dalje što je bio prvobitan cilj. Igrali smo dve utakmice protiv Radničkog na „Marakani“, jedna je završena sa 1:0, druga 0:0. Gledajući statistički mislim da su te dve utakmice bile dominantne sa naše strane i da smo puno promašivali – kazao je Stanković u najavi meča i dodao:

- Očekujem veoma tešku utakmicu. Radnički se na svom terenu pokazao kao trvd i jak protivnik. Imaju mali broj primljenih golova u poslednje vreme, stabilizovali su se i očekuje nas težak meč. Svesni smo da je za nas svaki meč težak. Kada smo pričali o drugom delu takmičenja znali smo da moramo da pobedimo sve utakmice. Nećemo odustati od te ideje ni u Nišu, koliko god to izgledalo teško - rekao je Stanković.

Ono što bi beogradskom timu moglo da predstavlja dodatni teret u pokušaju da dođu do nova tri boda svakako je i stanje terena na „Čairu“.

- Nema specijalne taktike za takve uslove. Žao mi je što dosta terena u Srbiji teško za igranje, ali kako je nama tako je i njima. Gledaćemo da se što pre adaptiramo, kao što je to bilo u Milanovcu gde je bio težak teren i meč posle Glazgova, sigurno da nam to nije išlo na ruku. Tu smo potrošili dosta vremena da se adaptiramo na protivnika i teren, ovde ćemo gledati da to bude što brže i bolje. Kako je njima, tako je i nama. Nećemo izgovore tražiti u terenu.

Ono što raduje Stankovića svakako je zdravstveni bilten u ekipi.

- Svi su na okupu i broju, osim Pićinija. On će se priključiti trenažnom procesu u narednih par dana tako da ćemo i njega imati spremnog uskoro. Borjan se vratio danas zbog reprezentativnih obaveza, tako da ćemo videti kako se oseća, ali njemu to nije strano da se posle reprezentacije vrati na gol. Videćemo da li je previše umoran ili ne. Svi ostali su trenirali i zdravi su, izvešćemo najjači sastav koji imamo – kazao je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike