Stanojević burno reagovao nakon kazne: Odlazili su i veći, ali ne dam na sebe!

01.04.2022

11:47

0

Podsetimo strateg crno-belih je kažnjen sa 500.000 dinara

Stanojević burno reagovao nakon kazne: Odlazili su i veći, ali ne dam na sebe!
0MMM2915 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana u pretposlednjem kolu regionalnog dela Superlige, dočekuju ekipu TSC-a iz Bačke Topole, a taj susret će se igrati u subotu, od 14 sati, na stadionu u Humskoj ulici.

Ranije danas, objavljeno je da će gosti biti oslabljeni, s obzirom da se od porvede još uvek nije oporavio nekadašnji napadač crno-belih, Petar Škuletić.

Na konferenciji za medije, uoči tog susreta, govorio je trener fudbalera Partizana, Aleksandar Stanojević, te se prvo dotakao kazne koju mu je izrečena od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

- Kažnjen sam pre nego što je doneta odluka. Koliko znam, kazna je određena juče, a ja sam osuđen pre pet dana. Nikad nisam video takvu kaznu u istoriji srpskog fudbala. Da li ste vi čuli nekad da je privatno lice, trener, na taj način sankcionisan? Ja nisam - kazao je Stanojević, te slegnuo ramenima, pa je upitao:

Kazna

Podsetimo, strateg kluba iz Humske u kasu FSS moraće da uplati 500.000 dinara, jer je na konferenciji za medije uoči meča sa Radnikom komentarisao odluku sudije Aleksandra Živkovića da ne dosudi penal za crno-bele u duelu sa Napretkom koji je završen bez golova.

- Da li ćete toliko kazniti nekog drugog trenera iz naše lige?

Stanojević je zatim i pozvao kako navijače, tako i širu javnost, da se ne bave analizom posledica, već uzorcima.

- Šta znači kazna? Da nam ne date da kažemo nešto što direktno utiče na regulanost takmičenja. Naše prvenstvo je takvo da možeš da ispadneš iz trke ako izgubiš dva boda - podsetio je Stanojević na nedosuđen penal nad Nemanjom Jovićem, zbog povlačenja za dres mladog reprezentativca na susretu sa Napretkom (0:0).

- Moramo da kažemo činjenice. Najveđa kazna mi je pošto smo kao klub imali onakvo suđenje. Ja nikad neću ćutati. Makar ne radio više u Srbiji. Ako samo osetim da je nešto namerno, da nije u skladu sa fer-plejom, nema te kazne koja će me sprečiti da govorim.

Napomenuo je šef stručnog štaba Partizana da je zbog poslednjih dešavanja spreman da završi misiju u Humskoj bez obzira na ishod šampionske trke, koju je toliko najavljivao tokom cele sezone.

- Nije problem. Otićiću ja, neću više da radim u srpskom fudbalu. Dosta veća imena su odlazila pre mene. Samo, ne dam na sebe. Hoću da zaštitim igrače, klub, sve nas. Vidim da se danima pisalo o mojoj kazni kao da sam ne zna šta uradio, a suština te utakmice (sa Napretkom) je bilo suđenje. Bez obzira da li smo pobeđivali ili gubili, nikad dotad nismo se žalili na arbitražu, jer nismo osetili ništa zlonamerno.

Na kraju, zaključio je da je logičan sled žalba na odluku.

- Nemoguće je da sam oba puta iz medija saznao, i za postupak i za kaznu. Tek posle nekoliko dana je stigao dopis u klub. Ne znam kako to da okarakterišem. Kad bude stigao papir, posavetovaću se sa ljudima iz kluba šta da radim - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike