Rade Bogdanović: Srpski fudbal poprima osobine mafijaške grupe, svi su povezani

09.05.2021

10:54 >> 10:56

0

To je kao kad otac i majka vide da im se dete drogira. Sve vidiš, pokušavaš da spaseš dete, ali ne ide, ističe Bogdanović

Rade Bogdanović: Srpski fudbal poprima osobine mafijaške grupe, svi su povezani
Copyright Printscreen/Youtube/Balkan info - Zvanički kanal

Bivši as Verdera i Atletiko Madrida Rade Bogdanović još jednom je bez dlake na jeziku izrekao svoje mišljenje o stanju u kojem se nalazi srpski fudbal i njegova Superliga. Nakon svega što se videlo ove sezone Bogdanović postavlja ključno pitanje: Da li fudbal u Srbiji može da se izvuče iz ralja kriminala:

– Ko god hoće realno da analizira stvari, bez obzira za koga navija, videće koliko je sve trulo. I ranije se u fudbalu događalo da se malo zažmuri zbog ovog ili onog kluba, ali ovo u prethodne tri-četiri godine je čist organizovani kriminal. Svi su povezani. Od klubova, preko delegiranja sudija, do igrača koji igraju… Poprimili su oblik mafije. Nikad ranije nije bilo ovako. Ovde je sada pitanje da li fudbal može da se izvuče iz ralja kriminala. To je kao kad otac i majka vide da im se dete drogira. Sve vidiš, pokušavaš da spaseš dete, ali ne ide – kaže Bogdanović za Informer.

Jedino odakle može stići pomoć posrnulom srpskom fudbalu je država. Ako i kod nje ne pronađe utočište, već ostane prepušten mafiji, neće imati ko da ga sahrani, objašnjava Bogdanović:

Pročitajte još

Sve je u rukama države i njene izvršne i zakonodavne vlasti. Samo je pitanje da li je kadra da spase fudbal i da li to želi. Pre nekoliko meseci sam rekao da je srpski fudbal pokojnik kojeg nema ko da sahrani. Nažalost, bio sam u pravu. Ovo što se događa kod nas ne postoji nigde u Evropi ni svetu, da se ovako javno namešta i da se oni koji se bave zlodelima nikoga ne boje… Sve to bode oči. Da se razumemo, nisu Srbi izmislili nameštanje utakmica. Toga je uvek bilo i biće iz ovih ili onih pobuda. Ovde bode oči što se niko nikoga ne boji – dodaje bivši fudbalski as.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike