Partizan se oprostio od legendarnog Nebojše Vučićevića: Naša kuća je ispunjena tugom (VIDEO)

14.03.2022

11:17

0

Autor: 24sedam

Komemoracija održana na stadionu u Humskoj

Partizan se oprostio od legendarnog Nebojše Vučićevića: Naša kuća je ispunjena tugom (VIDEO)
IMG-0e2cedb2f02d53262c902fe7ff4a159d-V - Copyright 24sedam

Na stadionu Partizana danas je održana komemoracija preminulom fudbaleru crno-belih iz 80-tih godina Nebojši Vučićeviću Ušketu.

Čuveno levo krilo sa Dorćola odigralo je 329 utakmica na kojima je postiglo 168 golova. Karijeru je započeo u OFK Beogradu, da bi posle pet godina u Humskoj igrao za Mec, Salamanku, u Južnoj Koreji, Kipru, Sloveniji... 

Od njega se prvi oprostio Milan Obućina.

- Naša kuća je ispunjena tugom. Opraštamo se od velikog čoveka. Pre četiri dana još smo bili zaokupljeni evropskom utakmicom - naveo je Obućina, pa dodao:

- Živi sećanje o harizmatičnom fudbalskom znalcu i buntovnoj urbanoj legendi. On je zaista to i bio, jer šta reći o snazi duha i ljubavi prema fudbalu, dečaka koji sa 14 godina, krišom od oca, čamcem prelazi na suprutnu stranu Dunava da bi trenirao. Partizan i njegovi navijači imali su privilegiju i sreću da takvu fudbalsku ličnost, sudbina dovede na stadion u Humskoj.  Bez imalo preterivanja, slobodno je tvrditi da je u drugoj polovini 80-ih, Uške bio jedan od atraktivnijih igrača na prostoru Jugoslavije

Zatim j egovor održao i Goran Kadenić, predsednik veterana Partizana i podsetio da je Vučićević odigrao oko 1.000 utakmica za stariju selekciju crno-belih.

- Osamdesetih godina, kao tadašnji kapiten kluba Železničar, na jednoj Kup utakmici, gde je nastupio jedan klinac, koji me je u prvih 15 minuta postavio na mesto da nisam znao kako se zovem. To je bio Nebojša Vučićević. Vragolan, čuperak, Uške, Škeu, Dorćolski mangup, ali pre svega Dorćolski mangaš, čovek koji je imao tu osobinu prevaziđenu u prethodnim vekovima, da ima obraz. Taj obraz ga je u njegovoj karijeri i dosta često koštao. Nažalost, nije doživeo onu slavu i ono mesto koje zaslužuje u svom stvarnom talentu - zaključio je Kadenić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike