Stanković imao neočekivanog gosta! Zvezdin trener o Rendžersu i penalu Partizana u Subotici: Znamo šta ćemo i kako!

06.03.2022

22:15

0

Autor: 24sedam

Strateg crveno-belih hvalio Kataija i svoj tim

Stanković imao neočekivanog gosta! Zvezdin trener o Rendžersu i penalu Partizana u Subotici: Znamo šta ćemo i kako!
CRVENA_ZVEZDA_vs_NOVI_PAZAR_562 - Copyright MN Press

„Baba marta“ se potrudila da pokvari Zvezdinu rođendansku žurku u nedelju protiv Novog Pazara (5:0), ali joj to nisu dozvolili izabranici Dejana Stankovića. Za dvadesetak minuta Katai i drugovi smestili su četiri lopte u mrežu gostiju, koje su sa stadiona „Rajko Mitić“ ispratili „petardom“, posle koje je šef struke srpskog šampiona Dejan Stanković u svojoj kancelariji ugostio novinare i tokom razgovora pričao na nekoliko tema, među kojima su bili i predstojeći dvomeč u osmini finala Lige Evrope sa Glazgov Rendžersom, kao penal dosuđen za Partizan na meču u Subotici.

Pre toga, strateg kluba iz Ljutice Bogdana podvukao je crtu posle meča sa Pazarcima.

- Mnogo smo srećni što smo za naš rođendan napravili lepu uvertiru za ono što nas očekuje u četvrtak. Bilo je mnogo bitno da pobedimo, što je meni najvažnije uspeli smo da izrotiramo, da odmorimo neke igrače, a nekima da damo veću minutažu. U svakom pogledu ovo je bio lep dan za nas - rekao je Stanković i dodao:

- U prethodnom periodu smo pravili mnogo šansi, ali to nismo uspeli da naplatimo. Sada se to polako menja. Iz prve, druge šanse slomimo rivala. Na motivaciji radimo od priprema, da ćemo u svaki meč ući kao da je poslednji. Zahvalio bih se navijačima, po hladnom vremenu su došli da proslavimo rođendan. Kontrolisali smo meč od prvog minuta. Jako smo odigrali protiv Voždovca, sada smo bili jači.

Crveno-bele je het-trikom i asistencijom predvodio Katai.

- Tek će on da nadođe. Svi igrači ulaze fokusirani i koncentrisani, kao grupa smo napredovali. Naučili smo da nam se ne ponavljaju greške. Ovo je način na koji treba da se igra.

O penalu iz kojeg je Partizan u završnici meča stigao do pobede u Subotici, a koji je podigao buru u srpskom fudbalu i izazvao reakcije sa obe strane Topčiderskog brda nije želeo previše da govori.

- Nisam gledao, tek sam završio našu utakmicu. Mi imamo naš put, i od tog puta nećemo odustati. I kao tim i kao klub. Navikli smo da živimo pod pritiskom i da odgovaramo pozitivno. Mi znamo kako ćemo i šta ćemo u prvenstvu. Jako nam je bitno da se kao ekipa dobro osećamo. Puni smo samopouzdanja, sve smo bolji, koncentrisaniji.

Zanimljivo, Stanković je večeras u svojoj kancelariji ugostio i jednog novinara iz Škotske, kojeg je posebno zanimalo šta Zvezdin trener očekuje od Rendžersa.

- Iskoristio bih priliku da čestitam Glazgovu 155. rođendan. Očekujem jaku utakmicu. Zašto? Mi nemamo šta da izgubimo, ostvarili smo ciljeve koje smo zacrtali pre početka sezone. Nismo opušteni, već koncentrisani. Kako bismo napravili dobar rezultat i pokušali da prođemo uz pomoć punog stadiona u revanšu – kazao je nekadašnji reprezentativac i potom malo detaljnije govorio o ekipi Van Bronhotsta.

- Znam, puno igrača Rendžersa. Uradili smo dobar skauting, ne znam šta će se desiti u četvrtak i koji će sastav izaći. Ne bih o imenima, ali su pokazali da u dobrom bloku imaju odličan kontra napad i tranziciju. Imaju mnogo brzih igrača koji napadaju prostor iz bloka. Pokazali su to protiv Dortmunda. Znali su šta rade  svih 90 minuta, nekada su bili u podređenom položaju, ali su čekali da im Dortmund ostavi prostor. U ovoj Ligi Evrope nema favorita. Uradićemo sve da utakmicu dovedemo na 50:50. Iako igraju kod kuće, biće im mnogo teško - dodao je Stanković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike