Partizanov spas stigao iz VAR sobe! Natho ne promašuje sa penala! (FOTO/VIDEO)

06.03.2022

14:58

1

Autor: 24sedam

Crno-beli ostaju lideri Superlige

Partizanov spas stigao iz VAR sobe! Natho ne promašuje sa penala! (FOTO/VIDEO)
SPSUB-FKP-03-2022-4382-01 - Copyright FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan je pobedio Spartak u utakmici 26. kola Superlige Srbije. Jedini gol dao je Bibars Natho sa bele tačke, u 85. minutu. Odluka o penalu je naknadno doneta, posle konsultacija glavnog sudije Lazara Lukića sa VAR sobom u kojoj je bio Srđan Jovanović.

Partizan je mačka sa devet života. Dva su već potrošena! U prošlom kolu Lučanac Obradović nije pogodio za 2:2 u 90. minutu, a danas u Subotici spas je stigao iz VAR sobe. Prvobitno, sporna situacija za glavnog sudiju Lazara Lukića nije vredela penala, ali je nakon sugestije internacionalca Srđana Jovanovića iz VAR sobe, promenio odluku u korist najstrože kazne.

Mladi defanzivni vezni Spartaka Đurasović startovao je na Jovića u petercu. Tek na snimku moglo se jasno videti da nije dodirnuo loptu, a koliko je snažno zahvatio nogu svog ispisnika iz Partizana, to će ostati navijačima da nagađaju. Uglavnom, takav poklon Natho nije mogao da odbije. Bio je siguran poslavši Dubljanića u jedan, loptu u drugi ugao za tri boda crno-belih uz još jednu lošu igru tima Aleksandra Stanojevića.

U nastavku meča, crno-beli su dva puta izlazili pred golmana Spartaka i oba slučaja završena su neuspešno. Partizan je povećao prednost nad Zvezdom, ali crveno-beli u utakmici protiv Novog Pazara imaju priliku da se vrate na dva boda zaostatka.

Sledeću utakmicu lider Superlige igra u četvrtak protiv Fejenorda (18.45), a u domaćem šampionatu sastaće se sa Napretkom u nedelju.

 

Dešavanja iz Subotice mogli ste da pratite iz minuta u minut na našem portalu.

UŽIVO BLOG:

90+5. minut - Odlična kontra Milovanovića, kome Dubljanić brani. Posle toga Jović je bio neprecizan.

Nadoknada je bila sedam minuta.

90. minut - Koškanje na terenu pred sam kraj. Svi su na terenu, čak i rezervni igrači. Ali su se strasti ipak smirile. Lukić je razgovarao sa nekim sa klupe domaćina. Utakmica je nastavljena posle nekoliko trenutaka pauze.

89. minut - Izašao je Vidaković, a ušao Todoroski. Umesto Rikarda je ušao Smiljanić.

87. minut - Rikardo je bio na desnoj strani, ali nije ni šutirao ni dodao do usamljenog Jovića.

85. minut - Izveo ga je Natho. Gol za 0:1! Lopta je otišla u jednu, a golman u drugu stranu.

82. minut - Lukić je gledao spornu situaciju, kada je Jović pao. Posle VAR provere od nekoliko minuta, pokazano je na belu tačku.

80. minut - Jović je pao kaznenom posle duela sa Đurasovićem, ali penala nema. Na drugoj strani, Stevanović je odbranio pokušaj bivšeg igrača Partizana Mihajlovića (zamenio Roševića). U nastavku meča, novi napad Partizana, ali je pokušaj Rikarda zaustavio Dubljanić.

78. minut - Šimura je izblokirao pokušaj protivnika. U šansi je bio

77. minut - Milovanović je pokušao po desnoj strani. Proigrao Rikarda, ali su oko njega bila tri protivnika. Nije mogao ništa. U nastavku akcije Holender je pokušao, ali je odbranio Dubljanić.

76. minut - Rošević ipak nije mogao da nastavi. Pomogao mu je protivnički igrač, Urošević da napusti teren.

72. minut - Posle centaršuta Natha, Rikardo je glavom pokušao, ali prebacio prečku.

70. minut - Promena u Spartaku. Umesto Tufegdžića ušao je Rošević koji je odmah ušao u duel. I povredio se posle sudara kolenima sa Vujačićem. Ipak, nastavio je meč, ali i dobio žuti karton.

68. minut - Izašao je Živković, a ušao Milovanović. Očigledno je da Stanojević kreće još ofanzivnije.

65. minut - Na brzinu je Natho izveo slobodan udarac, ali Jović sa desetak metara nije uspeo da realizuje priliku.

62. minut - Jović je dobio žuti karton posle starta nad Šimurom. Na kraju i sportski pozdrav dvojice igrača.

59. minut - Umesto Meniga je ušao Holender. To je bila treća izmena u redovima kluba iz Humske.

54. minut - Milošević je napravio faul nad Rikardom na 20-ak metara od gola Stevanovića. Uroševićev pokušaj iz "slobodnjaka" je bio izblokiran. Kasnije je usledila VAR provera da li je neko u živom zidu igrao rukom. Ali igra je nastavljena bez novih odluka.

52. minut - Rikardo nije na vreme poslao loptu ka Lutovcu koji je bio na desnoj strani u kaznenom prostoru.

50. minut - Dubljanić je uhvatio loptu posle novog napada crno-belih.

Na početku poluvremena dve izmene u redovima Partizana. U svlačionici su ostali Terzić i Pavlović, a na terenu su od 46. minuta bili Jović i Lutovac.

Kraj prvog poluvremena

45. minut - Tražili su crno-beli penal zbog toga što je lopta pogodila u ruku Bogićevića. Čekala se potvrda iz VAR sobe, ali je Lukić pokazao da se igra nastavi.

44. minut - Dobio je kapiten Spartaka Nikolić žuti karton.

43. minut - Odbranio je Dubljanić pokušaj sa nekoliko metara.

42. minut - Sada crno-beli su tražili žuti karton za Đurasovića, posle starta nad Pavlovićem. Ipak, nema kazne za igrača Spartaka.

40. minut - Žuti karton za Živkovića zbog faula nad Miloševićem, na sredini terena.

37. minut - Šimura je šutirao iskosa sa desne strane, ali nije bio najprecizniji. Lopta je otišla malo pored stative gola Stevanovića.

29. minut - Srećković je iskoristio lošu postavku defanzive Partizana, ali je Stevanović u dva navrata, iz neposredne blizine uspeo da ga osujeti.

28. minut - Zbog krvarenja iz nosa Terziću je ukazivana pomoć. Zbog toga je utakmica na kratko bila prekinuta.

26. minut - Bijelović je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je Dubljanić ipak umirio, a zatim i uhvatio loptu.

22. minut - Posle asistencije Terzića, lopta je bila u srcu kaznenog prostora Spartaka, ali su vezani pokušaji Rikarda i Natha osujećeni.

16. minut - Srećković je kroz noge poslao loptu Vujačiću, ali se Stevanović odlično bacio i odbranio. Pretio je u tim trenucima i domaćin.

14. minut - Natho je pokušao da proigra Rikarda, ali je u poslednjim trenucima opasnost je otklonio Bogićević. Posle kornera, loptu je izbacio Dubljanić.

13. minut - Nikolić do Tufegdžića, ali je lopta otišla preko gola Stevanovića koji je danas branio umesto Popovića. Šut je bio sa 25 metara.

11. minut - Rikardo do Terzića. Kakva odbrana Dubljanića, koji je ušao u šut mladog (bonus) igrača Partizana. Sve se dešavalo na pet metara od gol linije. Za sada najbolja prilika odlazi u nepovrat.

6. minut - Natho je pokušao da centrira, ali je sve bilo veoma neprecizno. Kapiten izraelske reprezentacije jasno pokazuje da je razlog loš teren.

2. minut - Rikardo je centrirao sa leve strane, ali je loptu iz kaznenog prostora izbacio Ostojić.

Meč je počeo, ali teren nije u najboljem stanju.

Kao što ste pročitali sudija je Lukić, a u VAR sobi u Staroj Pazovi je Srđan Jovanović koji je sudio 166. "večiti derbi" u kojem je pobedila Crvena zvezda.

Markovića nema u protokolu jer je protiv Mladosti dobio nezgodan udarac. Miloš Jojić je suspendovan. Jevtović je bolestan.

Uskoro se očekuje i početak meča na Gradskom stadionu u Subotici.

Podsetimo, u jesenjem delu sezone Partizan je slavio sa 5:0. Strelci su bili Rikardo (dva), Terzić, Menig i Holender.

Podsetimo, u četvrtak će crno-beli u Ligi konferencija ugostiti Fejenord, pa je ovo danas pravi test.

FK Partizan
 

Za domaćina starteri su: Dubljanić, Đurasović, Bogićević, Ostojić, Milošević, Šimura, Vidaković, Bijelović, Tufegdžić, Srećković i Nikolić.

Rezerve su: Jelovac, Todorovski, Abraham, Jezdimirović, Šćepanović, Rošević, Vidović, Rajović, Bogićević, Mihajlović, Filipović.

Za Partizan će igrati: Stevanović, Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Natho, Terzić, Pavlović, Menig i Rikardo. Lazar Marković nije ni u protokolu, ali zato jeste Rajko Brežančić posle dužeg vremena. Starter je mladi Lazar Pavlović.

Ovako izgleda klupa gostiju: Popović, Ostojić, Ilić, Miletić, Brežančić, Smiljanić, Lutovac, Jović, Holender, Milovanović, Baždar.

Poznati su i sastavi u meču koji će suditi Lazar Lukić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike