Stanković o džentlmenskoj reakciji kapitenskog trija na derbiju: Poštujemo sebe, time što poštujemo protivnika! (VIDEO)

02.03.2022

15:58

0

Autor: 24sedam

Zvezdin strateg još jednom o nedeljnoj pobedi

Stanković o džentlmenskoj reakciji kapitenskog trija na derbiju: Poštujemo sebe, time što poštujemo protivnika! (VIDEO)
pjimage - Copyright Printscreen/YouTube/Super liga Srbije

Proteklog vikenda sve je u srpskom fudbalu bilo podređeno 166. duelu Crvene zvezde i Partizana. Na stadionu „Rajko Mitić“ crveno-beli su slavili 2:0 protiv večitog rivala i ponovo ishod šampionske trke vratili isključivo u sopstvene ruke.

Iako je mnogo toga već ispričano o okršaju najvećih srpskih klubova, jedan detalj je u danima posle utakmice posebno privukao pažnju javnosti. Pedagoška lekcija Aleksandra Dragovića, Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija strelcu prvog gola Ohiju i mlađanom Strahinji Erakoviću, koji su radost zbog početnog vođstva usmerili ka navijačima na južnoj tribini.

Nekad se desi da emocije budu jače od situacije na terenu, ali sve to dolazi iskustvom. Dragović, Katai i Ivanić su odreagovali kapitenski, džentlmenski i svi mladi treba da se slede njihov primer. Sve to od njih dolazi kao proizvod onoga o čemu pričamo, i o tome koliko poštujemo sebe, time što poštujemo protivnika – rekao je u odgovoru na pitanje portala 24sedam trener Zvezde Dejan Stanković, prilikom najave utakmice sa Voždovcem. 

Temperamentni strateg još jednom se osvrnuo na detalje koji su odneli prevagu u korist njegovog tima.

Drago mi je što smo svi verovali, jer sa takvim pristupom i organizacijom možemo da pobedimo. Prezadovoljni smo drugom loptom, duelima koje smo osvajali na sredini. Upravo sam im to i rekao, da neće derbi odlučiti gol, nego duel, jer pomeranjem ravnoteže tima ka napred imaćeš priliku da ga postigneš, ali prvo moraš da odradiš posao na sredini. Rekao sam već da niko ne može da nam zabrani da se nadamo, to je jedno, a teren je drugo. Bitno je da mi budemo prvaci i to zavisi od nas, pa je jasno da moramo da držimo ritam do kraja prvenstva. 

Mnogi su posle 166. derbija apostrofirali učinak Zvezdinih defanzivaca, koji su u potpunosti uštopovali najopasnijeg igrača Partizana Rikarda.

Svi su odradili svoje zadatke. Dragović i Eraković su delovali kao centralni bekovi, izgradili dobar tandem, već se razumeju, pa su podelili obaveze što se tiče Rikarda, prvog strelca lige, i to je delovalo dobro – kazao je Stanković. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike