Derbi za pamćenje, Ohi, Katai... Ovo je ta injekcija koja je Zvezdi bila preko potrebna!

28.02.2022

08:26

0

Crveno-bele sada očekuju superligaški, a onda i UEFA mečevi

Derbi za pamćenje, Ohi, Katai... Ovo je ta injekcija koja je Zvezdi bila preko potrebna!
KATA9061 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan u utakmici 24. kola Superlige, tačnije 166. Večitom derbiju. Prvo je debitant u najvećoj srpskoj utakmici, Ohi Omoijuanfo savladao Aleksandra Popovića, a onda i Aleksandar Katai. Ta dva gola bila su dovoljna da branilac titule smanji razliku u odnosu na lidera, ekipu Partizana. Baš na dva boda.

A pobeda koju je sinoć ostvarila Zvezda je velika i značajna iz nekoliko razloga. Bila je to prava "injekcija", "infuzija", ili nazovite kako god želite u pravo vreme. A za crveno-bele je najbolje, što su sami sebi dali tu "dozu" bez pomoći sa strane. Kao prvo, ko god prati fudbal zna da pobeda nad najvećim rivalom nije vredna samo tri boda. Vredna je i prestiža, a posebno kada je i rival nadigran. To su uostalom priznali i crno-beli, posle meča na beogradskoj "Marakani".

Sada se Zvezda ponovo vratila u trku za titulu. Da je ishod bio drugačiji, Partizan bi i dalje bio na plus pet ili čak osam. I u tom slučaju bi se kraj trke nazirao. Isto tako, ova pobeda znači i zbog samopouzdanja, na desetak dana od gostovanja Rendžersu u osmini finala Lige Evrope.

Ostaće ovaj derbi upamćen i kako je Partizan bio nadigran, odnosno da je Stanković nadmudrio Stanojevića. Uspeo je da ga "poklopi" svojim rešenjima i tako smo došli da se priča o očajnom izdanju Partizana. Menjao je Stanojević na veliko u drugom poluvremenu, ali ni ta rešenja nisu dala rezultat. Podbacili su crno-beli, ali znate da tu ima i onoga, da igrate onoliko koliko vam protivnik dozvoli.  

Ohi je debitovao golom. Na pripremama je imao savršen učinak, gol po utakmici, ali kada je počela sezona nije baš pogađao. U tri utakmice, dao je jedan gol, ali je proradio kada je najviše trebalo. Zvezdino "otvaranje" protivnika često dugo potraje, a onda u drugom poluvremenu krene nervoza. Sinoć, golovi u pravom trenutku. Prvo u 30, a zatim i u 43. minutu. Da se "overi" prvo poluvreme i protivnik ošamuti. Sada zna novajlija iz Norveške kako je igrati pred prepunom "Marakanom" i kakav je osećaj dati gol Partizanu.

Sinoć je na primer, Stanković imao taj "luksuz", da Milana Pavkova "dežurnog" džokera uvede u 80. minutu, kada se konačan ishod jasno nazirao. U nekoj drugoj situaciji, da nije išlo, Pavkov bi znatno ranije bio na terenu. Možda već i od 46. minuta. Razvoj događaja na terenu bio je i dovoljan da šansu za debi dobije i mladi Nemanja Motika koji je nedavno stigao iz Bajerna. I on je osetio "vrelinu" derbija.

I dok Zvezda se digla, neizvesnost se vratila u šampionat, tako da do kraja sezone neće biti "dosadno", a u plej-ofu nas očekuje još jedan derbi. Ova utakmica će ostati i upamćena po činjenici da se posle nje pričalo najviše o fudbalu. Nije se pričalo o suđenju, pogrešnim odlukama, "prljavim" startovima i potezima. Doduše, bilo je "varničenja", ali se sve završavalo posle nekoliko minuta.

Ali sve u svemu, Zvezda je dobitnik u svakom smislu ove reči.

Naravno, ovo što je sinoć urađeno ne smeju da "prospu" u nekoj od "manjih" utakmica. Već u četvrtak biće prilike za novi test, protiv Voždovca, zatim sledi duel sa Novim Pazarom, a onda i dvomeč sa Rendžersom. I to će biti još jedan veliki ispit za ovu generaciju. Jer, kakve je rivale mogao da dobije prvak Srbije, "policajci" iz Glazgova su odlična varijanta. Kao da su birali. Naravno, ovo je tim za svako poštovanje, kao što to zaslužuje ova faza takmičenja, ali ne može da se kaže da je nepremostiva prepreka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike