Zvezdina žurka uspela! "Petica" protiv Pazara i het-trik Kataija za 77. rođendan! (FOTO/VIDEO)

06.03.2022

17:08

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli napravili odličnu uvertiru uoči puta u Škotsku

Zvezdina žurka uspela! "Petica" protiv Pazara i het-trik Kataija za 77. rođendan! (FOTO/VIDEO)
CRVENA_ZVEZDA_vs_NOVI_PAZAR_552 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Novi Pazar, rezultatom 5:0, a istu ekipu su u prvom delu sezone savladali sa 4:0.

Golove na proslavi 77. rođendana kluba, na stadionu "Rajko Mitić" dali su Aleksandar Katai (tri uz asistenciju), Ohi Omojiuanfo i Mirko Ivanić. Na taj način, zadržali su priključak u odnosu na Partizan koji je danas slavio u Subotici, ali i napravila dobru uvertiru pred prvu utakmicu osmine finala Lige Evrope sa Rendžersom u Glazgovu.

Tako je Zvezda nastavila borbu za titulu, dok su Pazarci i dalje na poslednjem mestu. Novi Pazar u narednom meču će dočekati Mladost, a Zvezda će u narednom kolu gostovati Metalcu.

Vratimo se večerašnjem meču. Šef struke Dejan Stanković nije mnogo kalkulisao, iako je bilo jasno ko je favorit. Počeo je sa veoma jakim sastavom, što se i isplatilo. Već u 21. minutu je bilo 4:0, a goste je "načeo" Ohi (8. minut) kome je ovo bio treći uzastopni gol, a četvrti ukupno u polusezoni. Kasnije su Nilkola Vujanca savladali i Ivanić i Katai, pa je pitanje pobednika bilo veonma rano rešeno.

Katai je u 56. minutu samo potvrdio ubedljivi trijumf, a Stanković je imao prostora da uvede i Milana Pavkova, Nemanju Motiku, Nikolu Stankovića, Radovana Pankova i Andriju Radulovića. Istovremeno, nosioci igre su dobili priliku za dodatni odmor pred put u Škotsku, a neki od mlađih i igrača sa manjom minutažom pokažu koliko mogu. A oni od kojih se to očekivalo, i rešili su meč, kao što je rečeno u prvom poluvremenu.

Treba spomenuti i da poseta nije bila velika, pre svega zbog lošeg vremena, a Delije su simbolično u 77. minutu napravile vatromet na severnoj tribini.

Kako je bilo iz minuta u minut, mogli ste da pratite na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, nije bilo potrebe za sudijskom nadoknadom.

83. minut - Bilo je i nove izmene u Pazaru. Izašao kapiten Delimeđac, a išao Alić.

77. minut - Mihajlović je izašao, a ušao Maksimović u timu Novog Pazara.

72. minut - Islamović nije bio uspešan u završnici napada pred golom Milana Borjana. Veoma brzo, na drugoj strani pokušao je Motika, ali se okliznuo.

68. minut - Izašao je Rodić, a ušao Radulović. Podsetimo, Rodić nije igrao protiv Voždovca zato što je u derbiju sa Partizanom dobio udarac u glavu, pa je i napravio manju pauzu.

62. minut - Pokušao je Rodić glavom, ali nije bio precizan.

59. minut - Stanković je ušao umesto Kataija, a Pankov umesto slavljenika Dragovića.

58. minut - Trtovac je izblokirao udarac Motike, za novi korner.

56. minut - Katai je bio jedan na jedan sa Vujancem. Tada je bilo 5:0, za het-trik Zvezdine "desetke" koji je elegantno savladao golmana Pazaraca.

55. minut - Katai je ušao u kazneni prostor, nameštao se i šutirao sa desetak metara. Vujanac je kranjim naporom obranio nogom.

48. minut - Katai je ušao u kazneni po levoj strani, dva puta "zalomio" Trtovca, ali na kraju pogodio spoljni deo mreže. Ubrzo je pokušao i Motika, ali je takođe sa leve strane bio neprecizan. Lopta je otišla metar pored gola.

Bilo je i mnogo promena na početku drugog poluvremena. U timu Pazaraca zaigrali su Islamović, Jović i Čečarić, a u Zvezdi Motika i Pavkov. Izašli su Ivanić i Ohi.

Kraj prvog poluvremena.

41. minut - Posle akcija Gajića i Kataija, Ohi se izborio za priliku, ali prebacio gol gostiju.

33. minut - Mujezinović je bio u šansi, ali ga je sprečio Dragović. Lopta je otišla u korner.

Navijači su čestitali Dragoviću 31. rođendan.

Trasnparent je bio "Kakav deda, takav unuk". To je naslov jednog od filmova iz serijala "Žikina dinastija", a ujedno i aluzija na dedu reprezentativca Austrije na čiji je dolazak u Zvezdu uticao i deda.

FK Crvena zvezda
 

26. minut - U dve uzastopne akcije domaćina, Katai je bio blizu postizanja svog trećeg gola, ali je pokušaje glavom i nogom osujetio gostujući golman Vujanac.

Katastrofa ekipe koju vodi Tomislav Sivić bila je u najavi.

21. minut - Pogodio je Katai za 4:0. U toj situaciji je asistencijom uzvratio Ivanić.

17. minut - Ivanić je bio strelac za 3:0. U ovoj situaciji je bio asistent Katai. Podsetimo, današnji strelci su bili strelci i u četvrtak kada je na "Krovu" pobeđen Voždovac sa 3:0.

16. minut - Katai je pogodio za 2:0, a asistenciju je ponovo upisao ofanzivac sa Komora.

15. minut - Ohi je spustio loptu posle centaršuta sa leve strane, a Ivanić je pokušao sa 12 metara. Preko gola.

8. minut - Gol! Zvezda je povela sa 1:0. Strelac je bio Ohi, posle dodavanja Bena, a pre toga je veliki posao odradio Gajić. Ovo je novajliji u redovima Zvezde četvrti gol od početka polusezone. Takođe treći vezani. jer je bio strelac i protiv Partizana i Voždovca.

6. minut - Vujanac je na vreme istrčao ispred Kange. U nastavku meča, pokušaj Ivanića da u kaznenom prostoru uposli saigrače nije bio uspešan.

2. minut - Posle kornera, pokušao je Krstičić sa 20-ak metara, ali golman gostiju Vujanac nije morao da interveniše. Lopta je otišla pored gola.

Utakmica je počela, a sneg je "pojačavao".

Na stadionu je bila svečarska atmosfera.

Čekamo da počne meč. Glavni sudija je bio Nikola Tomić.

Uoči samog početka stiglo je i saopštenje Zvezde povodom situacije u Subotici, odnosno penala koji je dosuđen u korist Partizana.

- Danas se desila pljačka u Subotici. Partizan je iz nepostojećeg penala posle poziva iz VAR sobe pobedio i nezasluženo uzeo tri boda. Sve podseća na 2017. kada nam je u režiji istog ovog sudije Lazara Lukića oteta titula na Voždovcu. Samo je tada režiser bio tadašnji predsednik Slaviša Kokeza, a danas je to neformalni predsednik saveza Dragan Stojković. Crvena zvezda neće dozvoliti da se bilo ko iživljava nad našim klubom i otima nam ono što zaslužujemo na terenu.

Već dugo vremena upozoravamo na mutne radnje rukovodstva FSS i to se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Ima još mnogo da se igra i vidimo da nas čeka potpuno neravnopravno prvenstvo jer moramo da se borimo protiv udružene grupe koju sačinjavaju Partizan i FSS. Sram ih bilo i jedne i druge. Tražimo hitnu smenu sudijske komisije i hitno raspisivanje izbora u FSS na svim nivoima - navedeno je u saopštenju kluba iz Ljutice Bogdana koje je prosleđeno medijima.

Iako je ulaz bio besplatan, iako je domaćin proslavljao rođendan, loše vreme (sneg) i niska temperatura su uticali na lošu posetu na stadionu "Rajko Mitić".

- Ovo su sastavi uoči meča 26. kola Superlige Srbije.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Krstičić - Ben, Kanga, Ivanić, Katai - Ohi.

Novi Pazar: Vujanac - Vlajković, Trtovac, Joksimović, Rubežić - Delimeđac, Lončar - Mujezinović, Jokić, Maksimović - Ratković.

- Zvezda nije jedina koja slavi rođendan. Njen "ministar odbrane" Aleksandar Dragović napunio je 31 godinu danas. Čestitke!

Pogledajte i tabelu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike