Zvezdi na Ostrvu spremaju „toplog zeca“! Već se stvara pritisak, Britanci zbog Rusije udaraju na crveno-bele!

04.03.2022

16:18

0

Autor: 24sedam

Počele su igre pred dvomeč sa Rendžersom

Zvezdi na Ostrvu spremaju „toplog zeca“! Već se stvara pritisak, Britanci zbog Rusije udaraju na crveno-bele!
20220303mmDelije05 - Copyright MN Press

Šest dana je ostalo do Zvezdinog gostovanja u Glazgovu, a na Ostrvu su već počele igre i pripremanje terena za dolazak srpskog šampiona. Uoči prvog meča osmine finala Lige Evrope protiv Rendžersa, britanski mediji udarili su po klubu iz Ljutice Bogdana zbog podrške Rusiji, tokom, kako piše „Dejli Mejl“, „njene invazije na Ukrajinu“.

- Zvezdini navijači su tokom utakmice sa Voždovcem (3:0) skandirali u znak podrške invaziji Rusije na Ukrajinu. Njihova podrška dolazi pošto je klub stao uz sponzorstvo sa moskovskom energetskom kompanijom Gasprom – piše „Dejli Mejl“.

Britanski list podseća na odluku UEFA da neće pritiskati crveno-bele da odustanu od glavnog sponzora uoči utakmice sa Rendžersom, citirajući generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića, koji je pre nekoliko dana izjavio da se stvara „antiruska histerija“ i da Zvezda ne odobrava ono što su UEFA i FIFA uradili ruskim klubovima.

- Nismo dobili zahtev da uklonimo logo Gasproma i iskreno se nadam da se to neće dogoditi. Kompanija je bila uz Crvenu zvezdu kada smo bili na korak od ključa u bravu. Možda nismo tada zasluživali takvu pomoć od giganta kakvu smo dobili. Da nije bilo Gasproma, možda Crvena zvezda ne bi bila ovde gde jeste i ja to ne mogu da zaboravim. Kad je bilo najteže, stali su uz nas. Sa Gaspromom je jedan odnos prijateljstva i na to smo ponosni – kazao je, između ostalog, Zvezdan Terzić.

„Dejli Mejl“, ipak, insistira na skandiranju Delija na krovu TC „Stadion“.

- Na snimku objavljenom na „Jutjubu“, posle Zvezdine pobede u četvrtak, vidi se kako njeni navijači pružaju podršku Rusiji uprkos užasnim napadima u Ukrajini. Na snimku se vide fanovi beogradskog kluba u uglu, uglavnom praznog, stadiona Voždovca, i više puta se čuju kako skandiraju „Rusija“ u znak podrške invaziji u Ukrajini – insistira „Dejli Mejl“ uz, očigledno, velike napore da dodatno začini priču i podigne je na znatno viši nivo.

Britanci podsećaju da je Zvezda jedan od tri kluba koje spoznoriše Gasprom, uz Zenit i Šalke, i naglašava kako je nemački bundesligaš „odmah pošto je izvršena invazija na Ukrajinu odbacio rusku firmu kao spoznora.“

- Srbi će u prvoj utakmici na „Ajbroksu“ sledeće nedelje preko dres imati istaknuto ime Gasproma, a stolice na njihovom stadionu „Marakana“ označene su imenom kompanije koja ih finansijski podržava 12 godina. UEFA nema nameru da traži promenu sponzorstva, navodeći da je to stvar samih klubova – kao da „Dejli Mejl“ žali zbog takvog stava evropske kuće fudbala.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike