Stanković potvrdio! Zvezda ima reprezentativca!

03.03.2022

16:31

0

Autor: 24sedam

Strateg Zvezde otkrio lepe vesti posle pobede na Voždovcu

Stanković potvrdio! Zvezda ima reprezentativca!
0MET3085 - Copyright MN Press

Zvezda je na Voždovcu "potvrdila" pobedu u derbiju. Na jednom od gostovanja koja su u prošlosti znala da budu "mina" za crveno-bele, izabranici Dejana Stankovića ostvarili su sigurnu pobedu – 3:0.

Posle duela dva beogradska tima, pred novinare su izašli šefovi stručnih štabova, Aleksandar Linta i Dejan Stanković. Prvi je reč dobio gost.

- Kao što sam rekao pre ove utakmice, gostovanje je teško. Voždovac nas je dosta namučio na "Marakani". Tada smo izlazili iz perioda sa mnogo utakmica, ali to nije izgovor. Izgledali su fenomenalno, a i ovde prvih 20-ak minuta. Dok nismo dali gol, bile su dve-tri šanse, kontre i polukontre. I do kraja smo uspeli da kontrolišemo igru - kazao je na početku Stanković i zahvalio se domaćinu na fer i korektnoj igri.

- Želim Voždovcu mnogo sreće u nastavku. Mi znamo šta nam je činiti. Imamo utakmicu protiv Novog Pazara (nedelja 16.15, ulaz besplatan), jedan lep dan... Da "Marakana" bude što punija. Da zajedno pokažemo koliko nam je stalo.

Zatim je reč dobio domaćin, Linta.

- Hvala Dekiju na lepim rečima i čestitam na pobedi čistoj kao suza. Uprkos rezultatu, nisam nezadovoljan kako smo izgledali. Ima naravno uvek prostora za napredak, ali su momci generalno ispunili ono što sam od njih tražio.

Presudio je verovatno gol koji je Katai postigao iz slobodnog udarca, pre toga smo bili dobri kada je kontrola poseda bila u pitanju. Utakmica je bila dobra, otvorena, lep ambijent i raduje me da smo danas ponovo pokazali dobru energiju koja nam je nedostajala na prethodnim utakmicama. Imali smo pet mladih igrača, svi oni su budućnost Voždovca i njihove partije danas su nešto što me raduje. Što se mene tiče, ova utakmica je već u arhivi, okrećemo se Lučanima - kazao je Linta, a onda su usledila novinarska pitanja.

Prvo je bilo vezano za prethodni meč Zvezde sa Partizanom...

- Kada igraš u Zvezdi, znaš ciljeve i utakmica idu jedna posle druge. Radili smo tokom priprema i u ovom periodu. Radili na sebi. Prema svakoj utakmici imali odnos kao da je poslednja. Tako se spremamo i tako je i izgledalo. Zadovoljan sam i intenzitetom i sitnicama i kako smo izlazili, presingom. Nemam šta da zamerim, ali je ovo sredina prvenstva. Izgledali smo ozbiljno, a izašli smo iz derbija koji nas je potrošio dosta. Ovo smo arhivirali, okrećemo se Novom Pazaru i Rendžersu.

Napadački tandem su činili Milan Pavkov i Ohi Omoijuanfo, i to od početka?

- Kada god budemo mislili da može da donese boljitak ekipi, koristićemo ih. Ne bežim od toga, tako je bilo i protiv Čukaričkog. Igraćemo sa njima, ne zato samo da bih igrao sa dva špica, već ako to donese pobedu ekipi, zašto da ne?

Zatim se pričalo o Kristijanu Pičiniju.

- Kris je veoma kvalitetan desni bek i dobio je pretpoziv za reprezentaciju Italije. Bio je deo te ekipe, ali je imao ozbiljnu povredu kolena. On je neko ko može da igra za Italiju. I to nosi težinu - kazao je Stanković, a nadovezao se Linta.

- I ja mislim da je odigrao odlično.

Zatim je Stanković nastavio.

- Imao je i strah od veštačke trave zbog operacije. Pričali smo, sklonio je taj strah i izašao. Pokazao u svakom duelu da je savladao sve to. To je momak koji može da napreduje. Siguran sam da će biti sve bolji i bolji.

Šansu u nastavku su dobili El Fardu Ben, Nenad Krstičić, Milan Gajić, Nemanja Motika i Nikola Stanković, a pred kraj se na povredu požalio i Milan Borjan.

- Dobro je Borjan, malo je iskrenuo zglob. Zadovoljan sam kako su svi ušli u igru. Imamo lep roster, a imamo mnogo utakmica i na sve računam. Svi moraju da budu spremni - zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike