Zvezdin trio za laganu trojku i prvo mesto! Bez Ivanića se ne može, Katai je Magiko, a Ohi opet "kupio" Delije (FOTO/VIDEO)

03.03.2022

15:51

0

Crveno-beli nastavili trijumfalni prolećni niz

Zvezdin trio za laganu trojku i prvo mesto! Bez Ivanića se ne može, Katai je Magiko, a Ohi opet "kupio" Delije  (FOTO/VIDEO)
0MET3588 - Copyright MN Press

Fudbaleri Voždovca i Crvene zvezde odigrali su utakmicu 25. kola Superlige Srbije, a u malom beogradskom derbiju uspešniji su bili gosti. Rezultat je bio 3:0 (1:0), a strelci Mirko Ivanić, Aleksandar Katai i Ohi Omoijuanfo, mada je u prvom slučaju lopta na putu ka mreži zakačila Marka Ivezića.

U trenucima završetka meča crveno-beli su preuzeli prvo mesto na tabeli sa 66 bodova, ali treba reći da je tada Partizan imao meč manje. Ova pobeda mnogo će značiti braniocu titule za samopouzdanje, posle trijumfa nad Partizanom, ali i pred duele sa Novim Pazarom i u Ligi Evrope sa Rendžersom.

Na drugoj strani, “zmajevi” sa Dušanovca su nastavili niz bez pobede. Takođe, tim iz Ljutice Bogdana je vezao 11.trijumf u okršajima sa gradskim rivalom. Šef struke gostiju Dejan Stanković krenuo je maksimalno ofanzivno, sa Milanom Pavkovim i Ohijem Omoijuanfoom, a starter je bio i Slavoljub Srnić koji je dobio pohvale za izdanje u 166. “večitom” derbiju.

Startna postava je bila veoma slična kao u duelu sa Partizanom, ali su danas starteri bili pomenuti Pavkov, kao i Radovan Pankov. Već u trećem minutu, Pavkov je pokušao glavom, ali je golman Miloš Krunić odlično intervenisao i prebacio loptu preko gola.

Uvodni trenuci su pripali gostima, a najviše su se tražili Pavkov i Ohi. Nešto ozbiljniji problem je odbrani Zvezde napravio Seku Keita u 12. minutu, ali posle centaršuta sa desne strane, intervenisao Milan Borjan. U narednim napadima Mirko Ivanić i Aleksandar Katai su bili neuspešni u samoj završnici, ali je situacija bila ista u suštini.

Gosti su bili mnogo opasniji. Ali, u 17. minutu, posle pokušaja Miloša Pantovića, Borjan je vrhovima prstiju izbacio loptu u korner, pa se ni za domaćina ne može reći da je bio bezopasan. U 26. minutu, prečka je spasila domaćina. A onda, u 30. minutu, prodor sa leve strane Ivanića nije iskoristio Kristijano Pičini. Italijan je iz izgledne prilike katastrofalno šutirao, paralelno sa gol aut linijom.

Napadi Zvezde po levoj strani su se nastavili, a sve se isplatilo u 34. minutu, Ivanić je prošao, a loptu je zakačio jedan od igrača domaćina, Marka Ivezića i ona je završila u mreži. Nekoliko minuta kasnije, Ivanić je pokušao još jednom, ali je bio neprecizan.

I na početku drugog poluvremena slična situacija. Dominantnija Zvezda, a Voždovac čekao šansu iz kontre. U 58.minutu, Aleksandar Katai je iznudio slobodni udarac, a zatim i majstorski izveo. U 65.minutu, posle dodavanja sa leve strane Ivanića, loptu je u mrežu ubacio Ohi, pa je usledila VAR provera. Gol je na kraju priznat, pa je Norvežanin nastavio sa golovima (treći u sezoni), pošto je bio strelac protiv Partizana, kao i Katai.

Ubrzo je Ohi izašao i dobio aplauz, a ušao je El Fardu Ben, kao i Nenad Krstičić i Milan Gajić. Nekadašnji igrač Zvezde, Stefan Hajdin je u 69. minutu umalo smanjio rezultat, sa tribina se činilo i da je gol. Ali lopta je otišla pored stative. Iako je bilo jasno ko će da pobedi, tempo nije opao. U 84. minutu, Borjan je zatražio pomoć lekarske službe, ali je ipak nastavio, a dva minuta ranije strateg Zvezde je pružio priliku mladim snagama Stankoviću i Motiki.

U narednom kolu za vikend, Zvezda će biti domaćin Novom Pazaru, a “delije“ su u današnjem meču pozvale na proslavu 77. rođendana koji je zvanično sutra. Voždovac čeka gostovanje ekipi Mladosti.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - KRAJ! Posle tri minuta nadoknade, završen je meč na "krovu". Zvezda je kao gost savladala Voždovac 3:0.

87. MINUT - Pokušavaju domaći da stignu barem do počasnog gola, ali nemaju dovoljno preciznosti u završnicama akcija.

82. MINUT - Najavio je u najavi meča Dejan Stanković da će mladi fudbaleri dobijati priliku kada god to dozvoli situacija na terenu. Upravo je to slučaj na "krovu", Stanković i Motika su zamenili Kataija i Ivanića. Menjaju i domaći, Novaković je na terenu umesto Mijailovića.

78. MINUT - Posle gola Ohija, potpuno očekivano, ritam utakmice je značajno pao. Očigledno je da fudbaleri oba tima samo čekaju poslednji sudijski zvižduk.

69. MINUT - Najbolja prilika za domaćina. Posle kornera sa leve strane, Hajdin je na drugoj stativi bio najviši u skoku, ali je šutirao glavom malo pored stative. Odmah potom, Stanković je napravio trostruku promenu, Ben, Krstičić i Gajić zamenili su Ohija, Sanoga i Pićinija.

66. MINUT - GOOOL! Ohi stavlja tačku na meč! Norvežanin se praktično nije video u dosadašnjem toku meča, ali je pokazao da ima sjajan osećaj za gol. Našao se na pravom mestu posle centaršuta Ivanića i glavom loptu samo sproveo u praznu mrežu.

59. MINUT - GOOOL! Katai iz slobodnog udarca duplira prednost Zvezde. Deluje da su crveno-beli rešili sve nedoumice na "krovu". Crveno-beli su dobili faul na dvadesetak metara od gola, iskosa sa leve strane. Sjajni vezista je namestio loptu i pravom bombom utabao šampionu put ka trijumfu.

55. MINUT - Apsolutno ništa vredno pomena nije se dogodilo u prvih desetak minuta drugog poluvremena.

46. MINUT - Jednu promenu napravio je Linta tokom pauze. Keita je ostao u svlačionici, a na terenu je od starta drugog poluvremena Đurišić.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Završeno je prvo poluvreme! Dvadesetak sekundi pošto je istekao 45. minut, glavni arbitar meča je poslao timove na veliki odmor. Zvezda vodi 1:0 na "krovu".

MN Press
 

42. MINUT - Zvezda posle vodećeg pogotka napada još jače. Kao da crveno-beli žele što pre da reše pitanje pobednika. Voždovčani se grčevito brane, uz povremene pokušaje da iz kontre ugroze Borjana. 

34. MINUT - GOOOL! Zvezda vodi, golom Ivanića. Koliko crveno-beli nisu bili miljenici sreće pre desetak minuta, posle centaršuta Kataija, sada ih je fortuna pogledala. Ivanić je ušao u kazneni prostor, šutirao, a lopta je na putu ka golu zakačila jednog fudbalera domaćih, promenila pravac i završila u mreži Krunića.

30. MINUT - Obrukao se Pićini. Ivanić je prošao po levoj strani, spojio je sa golom usamljenog Italijana, koji je umesto šuta izveo nešto što ne bi moglo da se nazove ni udarcem ka golu, ni centaršutem.

26. MINUT - PREČKA! Mnogo sreće za domaćina. Katai je ubacio loptu sa desne strane, Milović je loše zahvatio i prebacio istrčalog Krunića, ali je srećom po domaćina ona završila na okviru gola.

23. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobija Keita, posle vazdušnog duela sa Erakovićem.

MN Press
 

19. MINUT - Prva prilika za domaće. Izveli su fudbaleri Voždovca brz napad, Pantović se namestio na ivici kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, gađao je dalji ugao, ali je Borjan paradom uspeo da sačuva svoju mrežu.

17. MINUT - Tri obećavajuća napada za Zvezdu u razmaku od pet minuta. Prvo je u polukontri Ivanićev šut izblokiran, da bi potom dva puta pokušao Katai. Sa desetak metara iskosa sa leve strane šutirao je pored gola, kao i iz nešto izglednije situacije dva minuta kasnije, kada je iz peterca gađao bliži ugao.

MN Press
 

11. MINUT - Voždovac se polako oslobađa početnog pritiska Zvezde, ali posle pokušaja Pavkova nije bilo ozbiljnijih situacija pred golovima oba tima.

3. MINUT - Prva prilika za Zvezdu. Katai je centrirao sa leve strane, Pavkov je šutirao glavom pod prečku, ali je Krunić uspeo da interveniše i izbije loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti po domaćina.

1. MINUT - Meč je počeo, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Voždovca.

24sedam/D. N.
 
24sedam/D. N.
 

SASTAVI
VOŽDOVAC: Krunić, Mijailović, Ivezić, Milović, Hajdin, Ajdinović, Purtić, Stoisavljević, Pantović, Ćirković, Keita.
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Pankov, Dragović, Eraković, Pićini, Sanogo, Srnić, Ivanić, Katai, Pavkov, Ohi.

24sedam/D. N.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike