Zdjelar pregoreo, falio Miljković, šta bi bilo da je Jevtović tu od početka: Iliev pohvalio samo jednog igrača posle derbija

01.03.2022

09:11

0

Takođe, pozitivne reči je imao i za navijače i rivala

Zdjelar pregoreo, falio Miljković, šta bi bilo  da je Jevtović tu od početka: Iliev pohvalio samo jednog igrača posle derbija
Ivica Iliev,direktor, FK Partizan 2812 2021 foto kaca (3) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nedavno okončani 166. večiti derbi dodatno je produžio šampionsku trku u Superligi.

Fudbaleri Crvene zvezde su upisali pobedu od 2:0 i tako prišli Partizanu na dva boda zaostatka. Bili su crno-beli potpuno nadigrani u prvom poluvremenu, čega je svestan i sportski direktor kluba iz Humske, Ivica Iliev.

On je u intervjuu za Sportski žurnal naveo da je Crvena zvezda zasluženo slavila, ali da će ovaj derbi ostati upamćen i po dobroj atmosferi i kako perfektnom suđenju Srđana Jovanovića i njegovih pomoćnika.

Ali, ima Iliev i te kako dovoljno razloga da bude nezadovoljan. Ne krije da su bili inferiorni, istina umorni od meča sa Spartom, ali ističe da su izgubili bitku na sredini terena.

- Nismo uspeli da odgovorimo na Zvezdinu formaciju. Izdominirali su na sredini terena, svaka druga lopta je bila njihova... Imali smo tu fantastičnu akciju iz tranzicije, našeg najjačeg oružja, pokazala je ofanzivni potencijal, međutim, nismo je začinili golom, onda primimo gol iz prve greške i... Znate šta je derbi: ili ga ti daš iz prve akcije ili primiš... Lucidnost jednog igrača, greška drugog - počeo je Iliev u razgovoru za Žurnal.

Ta akcija okončana je šutom Kvinsija Meniga, ali je uspešniji bio Milan Borjan. Međutim, i to je boilo dovoljno da Holanđanin zasluži pohvale direktora.

- Jedini je tražio dubinu, bio je najživlji. U nekim situacijama, pri sprintevima, falilo je dva, tri pasa. Mogao je da bude junak, nažalost nije. Stanojević ga je zbog isrcepljenosti iz prethodnih utakmica, da li je i on osetio zamor posle četiri odlična uvodna meča, zamenio... Svi bi, da je pogodio, pričalo o Menigovoj nestvarnoj brzini, ubojitosti, probojnosti...

Ali, najbolji strelac ekipe, Rikardo Gomeš je bio odsečen, doduše zahvaljujući što je naspram sebe imao Aleksandra Dragovića.

- Da, Dragović je klasa, mada... Rikardo ga je jesenas nadigrao, imao nekoliko šansi. Sad, izuzev kad je vrhunski pobegao i gurnuo loptu Menigu, ostao nemoćan. Ponavljam,kad nemaš sredinu, lopta ti nije gore.

Crno-bele je iznenadilo i loše Saše Zdjelara.

- Prva utakmcima Zdjelara gde se videlo da je pregoreo. Znamo da je Sašina smirenost i pobednička crta nose Partizan. Normalan splet okolnosti – crveni karton - kazao je Iliev, te dodao da bi možda sve bilo drugačije da je od starta imao podršku Jevtovića:

- Od samog povratka pokazuje da je fantastično pojačanje. Kvalitet, karakter – na još većem nivou nego u prvom mandatu. Ozbiljno izgleda, polako preuzima palicu.

Sportski direktor je žalio što Aleksandar Stanojević nije mogao da računa na Aleksandra Miljkovića, a naveo je ida je očekivao više od, recimo Nemanje Jovića.

- Definitivno! Dobio je ceo derbi, nažalost, nije to što je bio do leta. Dobro, negde je i razumljivo da oscilira... zbog godina. Nešto treba da se dogodi da ’prezupči’ i da se vrati, međutim, dugo traje to čekanje.

Na kraju, Iliev se osvrnuo i na reakcije mladog golmana Aleksandra Popovića.

- Mnogo je igrača tu napravilo greške i može da ponese teret gola, ali moramo nekad da budemo surovi, kao i kad hvalimo, izostala je reakcija golmana. Dešava se, bilo je mnogo situacija kad je Popović spašavao Partizan - kazao je Iliev.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike