Terzić nikad nije bio mirniji pred večiti derbi: U poslednjih 30 godina nije bila ovolika razlika u kvalitetu igrača!

01.03.2022

09:31

0

Generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana itiče da je njegov tim bio dominantan

Terzić nikad nije bio mirniji pred večiti derbi: U poslednjih 30 godina nije bila ovolika razlika u kvalitetu igrača!
Zvezdan Terzić (2) - Copyright K1 Televizija

Fudbaleri Crvene zvezde u večitom derbiju su bili bolji od Partizana sa 2:0. Time su crveno-beli prišli na dva boda zaostatka crno-belima u borbi za titulu Superlige.

Ni dva dana kasnije, zadovoljstvo u taboru ekipe sa Marakane, ne jenjava, a o tome je govorio i generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, prilikom gostovanja u emisiji Uranak.

- Nikad nisma bio mirniji pred derbi nego sad u nedelju. I to sam rekao mojim fudbalerima, dan pred utakmicu. Nikad u poslednjih 30 godina nije bila veća razlika u kvalitetu između igrača Zvezde i Partizana - započeo je razgovor Zvezdan Terzić, pa nastavio:

- Ovo je jedan od najboljih derbija u poslednje vreme. Crvena zvezda je  na jedan dominantan način pobedila. Mislim da smo ih "pojeli". Nijednog trenutka se nije dovodio krajnji rezultat. 

Ajde ti izađi u ring sa Tajsonom i dominiraj, napadaj. Ne može. Zvezda je toliko dominantna, baš me je zadoviljila. I trener Staković i igrači nastupali su hrabro. Bio je veliki pritisak, često sav kvalitet koji imate bude sputan nervozom i strahom kada je veliki ulog, a ovde jeste bio veliki ulog.

- Moram da pohvalim ceo derbi. Mislim da odavno nije bio korektniji derbi. Mislim da je izjava Saleta Stanojevića za svaku pohvalu, zaista džentlmentski i u manir fer pleja. Nijednu senku, mrlju, nijedan prigovor nije imao na Zvezdinu pobedu, što nama jako znači. Posle svakog derbija, bez obzira na rezultat, neka strana je nezadovoljna, ima neka opravdanja. Partizan je sam rekao da je Zvezda bila bolja, dominantnija i zasluženo pobedila. Nama to jako znači.

O neredima navijača pre derbija, kratko je dodao: Gluposti, te nastavio:

- Ovaj derbi je prošao u granicama fer-pleja. Mi nismo odgovorni za dešavanja van stadiona. U tome su zaslužne i dobre izjave iz oba tabora.

- U par situacija nismo bili fokusirani, izašli smo iz nekih teških evropskih utakmica i to nam se obilo o glavu. Izgubili smo tih pet bodova koje je Partizan iskoristio. Mislim da ima još da se igra i ovo nam je jako bilo važno da pobedimo Partizan u derbiju i približimo se na dva boda. Imamo još jedan derbi, mnogo još ima da se igra i još dosta bodova je u igri.

- Crvena zvezda je veoma sposobna da pravi novac od sponzora i bonusa igrača, nikada neće biti situacija kao 2014. godina. Ne pamtim kada smo poslednji put bili u blokadi. Uvek imamo para na račun.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike