Stanković blista: Zbog ovoga se voli Zvezda!

27.02.2022

19:35

0

Autor: 24sedam

Trener crveno-belih prezadovoljan

Stanković blista: Zbog ovoga se voli Zvezda!
0MET2494 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se u šampionsku trku. Pobedom u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala, u 166. večitom derbiju (2:0), crveno-beli su prišli Partizanu na samo dva boda zaostatka pred nastavak borbe za odbranu trona.

- Nije još pobeda sezone… Govorio sam da su momci spremni… Jedna od mnogih bitnih utakmica koje čekaju Crvenu zvezdu. Mi smo je spremili, momci su odradili posao za 10, na svakom delu terena, u svakom momentu. Možda se to golim okom ne vidi, ali bilo je mnogo rada koji se ne primećuje. Idemo dalje, uz ovakvu publiku i ovako pun stadion, zbog toga se voli Zvezda – kazao je Stanković za TV „Arenu sport“ odmah posle meča.

Na konferenciji za medije, mladi strateg je istakao da ne želi da priča o pojedincima.

- Svi su bili odlični. Svaka čast svima, ne mogu da izdvojim nikoga. Bilo je dosta teškog posla. Srnić, Eraković, Dragović, Kanga koji se žrtvovao, svi su odlično odigrali, ne mogu da izdvojim nikoga, bilo je dosta posla koji se nije video. Sam Partizan je u fenomenalnoj formi igra fenomenalan, takmičarski fudbal, mi smo sigurno bili malo svežiji što se videlo, dobijali smo duele na sredini terena i nismo davali Partizanu da nas svojim brzim tranzicijama spusti ispred naših 16 metara. Čestitke još jednom i Partizanu i Saletu, oni ove godine rade odličan posao, igraju dobar fudbal, teška su ekipa za pobediti.

Ipak, rolu Srnića je morao da prokomentariše.

- Dobije se dosta na ravnoteži sa tipom igrača kao što je Srnić. Njegova reakcija može da odradi dva posla, onako kako smo mi zamislili i može da stigne oba posla da odradi vrhunski. To je donelo ravnotežu u sredini, ako ne u nekim momentima i prevagu, oko 80 posto dugih lopti smo dobili. Srnić je zlato od igrača i momak, koji obožava ovaj klub i spreman je sve da da za njega. Nisam sumnjao ni u jednom trenutku da li će to Srnić da odradi ili neće. Možda je za nekog bilo iznenađenje što je počeo utakmicu, za mene ne.

Crveno-beli su naneli prvi poraz najvećem rivalu ove sezone.

- Partizan igra odličnu sezonu, nama je ovo bilo za priključak mnogo bitno.  Ne mogu da zamislim šta bih sada govorio da je bilo kako ne treba. Vratili smo se u igru, ono što smo želeli , na minus dva smo, ima još 13 utakmica da se igra. I dalje moramo sve da dobijemo utakmice, da čekamo možda naredni derbi ili da iskoristimo možda naredni kiks fudbalera Partizana ako ga bude. Lepo je kad odbraniš kuću, dobiješ derbi na Marakani, to je dosta lepo. Neko sam ko je rođeni zvedaš, prvo gledam kao navijač bude ti drago, budeš presrećan - rekao je Stanković i dodao:

- Znači ova pobeda puno na samopouzdanju, da potvrdimo da smo šampioni od prošle godine, koji smo igrali dobar fudbal i nismo zaboravili da ga igramo. Dešavali su se kiksevi uz put, koje smo prihvatili i puno smo naučili iz njih… Bilo je ne lakih momenata, ali kada dišemo kao jedan prebrodi se sve i ide se napred. Nećemo odustajati, rekao sam da imao 16 finala, tako ćemo gledati svaku narednu utakmicu – kazao je Stanković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike