Stanojević baš samokritičan posle derbija! Prvo poluvreme – velika nula za nas!

27.02.2022

19:17

0

Autor: 24sedam

Strateg crno-belih realan posle neuspeha na „Marakani“

Stanojević baš samokritičan posle derbija! Prvo poluvreme – velika nula za nas!
0MMM2915 - Copyright MN Press

Partizan je doživeo prvi poraz u sezoni. I to na najbolniji način. U 166. večitom derbiju, crno-beli su poraženi od najvećeg rivala Crvene zvezde, na njenom stadionu – 2:0.

Posle meča, stateg „valjka“ Aleksandar Stanojević bio je veoma samokritičan.

- Baš smo loše ušli u meč, odigrali prvo poluvreme… Totalno smo nemoćni bili, nismo imali intenziteta… Verovatno i moj loš odabir ekipe, verovatno nisam stavio igrače koji su bili svežiji. Žao mi je zbog navijača, bila je izvanredna atmosfera. Zvezda je definitivno zasluženo pobedila, derbi, kao i svaki, možda nije bio lep za okoPrvo poluvreme jedna velika nula za nas, bili smo katastrofalni i to je moja najveća žalost – kazao je Stanojević za TV „Arena sport“, a potom na konferenciji za medije malo detaljnije pričao o odabiru startnog tima.

- Mislim da je trebalo da napravim takmičarskiji tim, kao što smo ušli u drugo poluvreme. Mnogo nas potršila utakmica sa Spartom, nismo mogli da uđemo u pritisak. NIsmo mogli da igramo kao što smo navikli. Zvezda je doprinela sa njihovim načinom igre. Nije alibi, igraju se utakmice na tri dana, možda tri promene da sam napravio, tako je trebalo da počnem meč. Umeće je znati da li je neko svež, ili nije. Ali, ponavljam nije to razlog. Potrošeni smo stvarno bili.

Temperamentni strateg je priznao da je dva gola minusa iz prvog poluvremena odredilo dalji tok meča.

- Bili smo bolji, napadali smo sve vreme u drugom poluvremenu, ali nismo stvarali neke šanse. Želeli smo, napadali, bili mnogo bolji i odlučniji, ali krenuli smo iz velikog minusa i to je odlučilo utakmicu…

Crno-beli sada imaju dva boda više od večitog rivala.

- Naravno, nije prijatno kada izgubite derbi, ovaj poraz komplikuje s te strane jer imate veliku emociju… Što se tiče bodova, sve je slično… Osam bodova je veliko, pet ili dva je slično… Nije prijatno kada izgubite derbi zbog navijača prvenstveno, a bodovno smo tu, zadovoljan sam da smo u borbi do kraja sa Zvezdom – kazao je Stanojević i dodao:

- Borićemo se do kraja. Pre ovog prvenstva svi su govorili da nemamo nikavke šanse. Imamo dva boda više, mnogo nam je bolje nego da smo na minus četiri ili pet, nosićemo se lakše. Na nama je da pokažemo da vredimo. Ako smo pravi, izguraćemo. Ako smo pravi nema nikakvih problema, sve zavisi od nas.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike