Igraćemo u Rusiji šta nam drugo preostaje, za nama niko neće plakati! Legendarni Bonjek smatra da Poljaci ne smeju da bojkotuju rivala

23.02.2022

06:21

0

Autor: 24sedam

Polufinale baraža za Svetsko prvenstvo zakazano je za 24. mart u Moskvi

Igraćemo u Rusiji šta nam drugo preostaje, za nama niko neće plakati! Legendarni Bonjek smatra da Poljaci ne smeju da bojkotuju rivala
profimedia-0614572267 - Copyright Profimedia

Iako su nam uši pune izjava da se politika i sport nipošto ne smeju mešati, svedoci smo da je upravo suprotno sasvim normalna pojava.

Najnoviji primeri stižu povodom sukoba Rusije i Ukrajine. Najpre su se mudri Englezi dosetili pa pokušali da potpale vatru i finale Lige šampiona iz Sankt Peterburga prebace u London, a sada se pojavila i teza po kojoj će Poljska bojkotovati baraž utakmicu za SP u Kataru sa Rusijom u Moskvi.

Ovaj polufinalni meč zakazan je 24. mart, a društvene mreže pune su stava da na tu utakmicu ne treba putovati. Navodno i Fudbalski savez Poljske planira da pošalje službeni dopis na adresu UEFA i FIFA kako bi izneo zabrinutost zbog cele situacije.

printscreen/UEFA
 

Nekadašnji predsednik FS Poljske, legendarni Zbignjev Bonjek danas je potpredsednik UEFA. Njegov stav o celoj priči je jasan - Poljaci treba da igraju u Moskvi!

- Poziv Poljskoj da bojkotuje utakmicu u Moskvi je neozbiljno ponašanje. Neko želi da zablista na društvenim mrežama, ali nema pojma o stvarnosti. Neće Bonjek sam o tome odlučivati. To može samo FIFA, koja za to nema temelj. Hajde da se spremimo za utakmicu u Moskvi, da pobedimo i onda će biti zabavno - rekao je Bonjek i naglasio da bi bojkot susreta značio i poraz Poljske.

- FIFA će u slučaju bojkota kazniti Poljsku i niko neće plakati za nama. Tada će Rusija igrati u finalu plej-ofa za Katar. Ne postoji nikakva pretnja našim igračima. Nema razloga da FIFA utakmicu preseli na naš ili neutralni teren.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike