Džejms spasao Monako blamaže protiv Uniksa! Rusi za četiri minuta nadoknadili minus 15, pa pali trojkom u finišu!

22.02.2022

22:20

0

Autor: 24sedam

Važan trijumf za ekipu Saše Obradovića

Džejms spasao Monako blamaže protiv Uniksa! Rusi za četiri minuta nadoknadili minus 15, pa pali trojkom u finišu!
20220203mmDzejms03 - Copyright MN Press

Repriza prošlosezonskog finala Evrokupa, u odloženom meču 20. kola Evrolige, završena je pobedom Monaka. Ali, posle velike drame, zahvaljujući trojkom Majka Džejmsa sedam sekundi pre poslednjeg zvuka sirene – 79:76 (22:19, 22:17, 17:19, 18:21).

Četiri „žuta minuta“ u poslednjoj deonici mogla su preskupo da koštaju ekipu Saše Obradovića, koja je dotad bila apsolutni gospodar dešavanja na parketu.

Uniks je tokom celog prvog poluvremena igrao na ivici dvocifrenog minusa u koji su upali u prvoj polovini druge deonice (51:38). Ipak, do odlaska na poslednji dvominutni odmor, izabranici Velimira Perasovića uspeli su da prepolove prednost Monaka, koji je furioznim otvaranjem završnog kvartala došao do maksimalnih 70:55.

I kada su svi očekivali rutinski finiš, Uniks je uspeo da meč uvede u ekstremno uzbudljivu završnicu. Mejo i Spisu su trojkama pokrenuli seriju gostiju 15:2, a kada je Mejo ubacio još jedan šut van linije 6.75, 24 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene, duel je bio nadomak produžetka.

Međutim, Monako je pred sobom imao pun napad. Obradović je uzeo tajm aut, posle kojeg je lopta stigla u ruke sjajnog Majka Džejmsa, koji je svojim prvim poenima u četvrtoj četvrtini doneo ekipi iz Kneževine izuzetno važan trijumf u borbi za Top 8 i mesto u elitnom takmičenju naredne sezone.

Džejms je sa 25 poena bio najefikasniji igrač meča, Motiejunas je uz 11 poena imao i 10 skokova, dok su zapažene role u pobedničkom timu imali još Dialo (11 p, 9 sk) i Hol (10 p, 7 sk). Danilo Anđušić postigao je devet poena. Kod gostiju, sjajnu partiju pružio je Mario Hezona (20 p, 8 sk, 5 as), Džon Braun dodao je 16 poena, jedan manje dao je Mejo, dok je Spisu meč završio sa 10 poena.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike