Vlahovićev debi iz snova u Ligi šampiona! Juventus neporažen u Španiji, Čelsi jednom nogom u četvrtfinalu (VIDEO)

22.02.2022

21:55

0

Autor: 24sedam

Zanimljivo veče u elitnom takmičenju

Vlahovićev debi iz snova u Ligi šampiona! Juventus neporažen u Španiji, Čelsi jednom nogom u četvrtfinalu (VIDEO)
profimedia-0664260193 - Copyright Profimedia

Srpski napadač Dušan Vlahović zauvek će pamtiti debi u Ligi šampiona. Centarfor Juventusa zablistao je posle samo 32 sekunde u elitnom takmičenju, pošto mu je upravo toliko vremena bilo potrebno da zatrese mrežu Viljareala. Ipak, utisak je malo pokvario konačan rezultat, pošto je španski tim do kraja meča uspeo da izbegne poraz pred revanš u Torinu - 1:1.

Reprezentativac "orlova" majstorijom na samom otvaranju meča ušao je u istoriji elitnog takmičenja kao debitant strelac najbržeg gola, srušivši rekord Nemaca Andreasa Melera, koji je pre više od 26 godina u dresu Borusije Dortmund pogodio upravo protiv Juventusa, za šta mu je bilo potrebno 37 sekundi. 

Osim Vlahovićevog gola u prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, da bi domaći tim u drugom delu igre zaigrao nešto ofanzivnije i konkretnije, što mu je donelo gol velike nade uoči uzvratnog duela.

Igrao se 66. minut kada je Etijen Kapu na sjajan način proigrao Danija Pareha, koji je zaboravljen od strane protivničkih defanzivaca, pa mu nije bilo teško da zatrese mrežu. Bio je ovo tek drugi pogodak Pareha u Ligi šampiona na 34. utakmici.

U drugom meču dana Čelsi bio siguran protiv Lila - 2:0.

Evropski i svetski šampion rutinski je stigao do pobede kojoj je došao nadomak plasmana u četvrtfinale elitnog takmičenja. Francuski tim na "Stamford bridžu je tek na momente kako tako zapretio "plavcima", kojima su siguran trijumf doneli Hvarec (7') i Pulišić (63').

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike