Svi "gresi" najboljeg srpskog arbitra: Sudiće derbi, Terzić ga prozivao da je partizanovac, Savo ga gađao flašicom!

22.02.2022

13:39

0

Večiti rivali imali dosta sukoba sa Srđanom Jovanovićem u prošlosti

Svi "gresi" najboljeg srpskog arbitra: Sudiće derbi, Terzić ga prozivao da je partizanovac, Savo ga gađao flašicom!
derbi - Copyright MN Press

Odluka da Srđan Jovanović sudi 166. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana na Marakani digla je mnogo prašine u srpskoj javnosti.

Posle odlaska Milorada Mažića, Jovanović je dobio etiketu najboljeg delioca pravde, pa je bilo zaočekivati da će on voditi najvažniji meč u srpskom fudbalu. 

Biće ovo Jovanoviću i njegovoj ekipi ukupno treći međusobni susret večitih koji će suditi, ali drugi u prvenstvu s obzirom na to da su prošle sezone delili pravdu u finalu Kupa.

Upravo u tom jedinom meču koji je on vodio, bilo je dosta bure, gde je poništio pogodak Crvene zvezde, što je inciralo da se oglasi generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić koji je optužio Jovanovića da navija za Partizan. 

- Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol - rekao je Terzić tada.

Posle toga se oglasila i Sudijska komisija, koja je potvrdila da je naš najbolji arbitar napravio greške koje su uticale na konačan ishod.

Poznati naš arbitar našao se na meti kritika i Partizana u sezoni 2020/21 kada su crno-beli poraženi od Vojvodine sa 3:2, a Novosađani su postigli dva pogotka u zaustavnom vremenu.

Tadašnji trener kluba iz Humske je Savo Milošević je flašicom gađao Jovanovića, a Partizan se oglasio saopštenjem.

- Nakon brutalne krađe u Novom Sadu, kompletnog inženjeringa sudijske organizacije u sadejstvu sa čelnicima FSS-a, FK Partizan je zakazao sednicu Odbora za hitna pitanja - poručili su iz kluba tada.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike