Prevaranti iz Premijer lige?! Uvek u isto vreme tokom utakmice urade istu stvar, da li je to varanje?

22.02.2022

13:19

0

Autor: 24sedam

Jedan fudbaler simulira povredu, a ostali koriste energetska sredstva pred završnice mečeva

Prevaranti iz Premijer lige?! Uvek u isto vreme tokom utakmice urade istu stvar, da li je to varanje?
profimedia-0653367777 - Copyright Profimedia

Sve je po pravilima, u to nema nikakve sumnje, ali se opet može protumačiti i kao varanje!

Fudbaleri Sautemptona spadaju u red prijatnijih iznenađenja u sezone. Trenutno su na 10. mestu, igraju na gol više, ali imaju i posebnu taktiku koju veoma često koriste.

Novinari čuvenog Atletika analizirali su fenomen "svetaca" i otkrili da od 60. do 70. minuta igrači redovno padaju na teren i traže lekarsku pomoć.

Desilo se to na 14 od 24 odigrane utakmice u Premijer ligi, a povod za sumnju u "nepoštene" radnje je ono što rade ostali fudbaleri dok se njihovom kolegi ukazuje pomoć.

Kao po komandi kako lekarski tim izađe na teren tako se svi zatrče ka aut-liniji, uzimaju energetska pića i tako osveženi ulaze u završnicu mečeva.

 

 

Zanimljivo je da su u svih 14 mečeva u kojima je korištena sporna taktika, fudbaleri Sautemptona ili gubili ili je na semaforu bio nerešen rezultat. U preostalih deset u kojima pomoć nije tražena po pravilu su bili u vođstvu i kontrolisali dešavanja na terenu.

- Analizirali smo da u tom periodu dolazi do ogromnog energetskog pada i svi su razmišljali kako tome stati na kraj. Igrači uzimaju energetske gelove, koji sadrže maltodekstrin (ugljeni hidrat) koji brzo stiže u krvotok. Nakon deset minuta već se vide napredak i rezultat - rekao je medicinski stručnjak Fil Hejvord koji je radio za Vulverhempton i dodao da to fudbalerima pomaže da izdrže visok tempo do kraja meča:

- Mišićima ponestaje glikogen, pa se unose ugljeni hidrati koji se pretvaraju u glikogen i na kraju u glukozu koju mišići koriste za energiju.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike