Mitrović ostao bez rekorda, Fulam izgubio, ali je stigla podrška od davno zaboravljenog rekordera!

19.02.2022

15:11

0

Moraće istorija još malo da sačeka...

Mitrović ostao bez rekorda, Fulam izgubio, ali je stigla podrška od davno zaboravljenog rekordera!
mitrovic4 - Copyright Profimedia

Aleksandar Mitrović i dalje deli golgeterski rekord Fulama, ali da njega pitate, verovatno bi vam rekao da to nije vest, već da je njegov tim izgubio od Hadersfilda.

"Terijeri" su slavili 2:1, a jedini gol za Fulam nije postigao Mitrović, koji se danas upisao samo žutim kartonom.

To znači da je ostao na 31 golu u sezoni, što je rekord Čempionšipa koji deli sa Ivanom Tonijem, ali razlika je u tome što najbolji strelac srpske reprezentacije ima još 13 utakmica do kraja.

Naravno, ovo su brojke kada je u pitanju Čempionšip, takmičenje koje postoji manje od 30 godina. Kada je u pitanju drugi rang engleskog fudbala, kako god se on zvao, apsolutni rekorder je Gaj Vitingham, koji je pre 29 godina postigao čak 42 gola za Portsmut.

Naravno, Mitrović ima vremena (sve manje doduše) da i njega stigne, a Vitingham ga je u tome podržao. I ne samo to, nego je istakao koliko je danas teže davati golove.

- Bio bih zaista zadovoljan da to uradi. Mislim da je u sadašnje moderno vreme sposobnost da se postigne onoliko golova koliko je on dao zaista zastrašujuća. Samo se nadam da će izboriti promociju ako obori rekord, za razliku od nas, koji tada nismo ušli u viši rang – rekao je Vitingham.

Pa, Fulam je za sada u dobrom položaju, jer uprkos porazu ima šest bodova više od prvog pratioca Bornmuta, koji ima meč manje. Mitrogolov tim ima čak 10 bodova prednosti u odnosu na Blekburn, koji ima i meč više.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike